Öğrenci Kariyeri Banner

İtalya'daki Kasabaya Taşınıp Ev Alana 30 Bin Euro Hediye!

İtalya'daki Kasabaya Taşınıp Ev Alana 30 Bin Euro Hediye!

İtalya'da yer alan bir kasaba, nüfus kaybının önüne geçebilmek adına ilginç bir yönteme başvurdu. Söz konusu olan kasabadan ev alan herkese 30 bin euroya kadar para verileceği açıklandı.

İtalya'nın Lecce ilinde bulunan bir kasaba olan Presicce, uzun yıllardır devam eden nüfusunu kaybını engellemek için ilginç bir yola başvurdu. Presicce'de bulunan yetkililer, kasabaya yerleşip ev satın alma sözü verenlere 30 bin euroya kadar para verileceğini duyurdu.

Presicce halkının bu kararı almasındaki en önemli etken, bölge nüfusunun günden güne azalmaya devam ediyor olması. Proje kapsamında kasabanın merkezinde yer alan birçok eski ev satışa çıkarılacak.

1991 ve Öncesinde Yapılan Evler Satılacak!

İlk olarak 5'inci yüzyılda ortaya çıkmaya başlayan kasaba, 15'inci yüzyıla kadar İtalya'nın en önemli zeytinyağı üreticilerinden biri olarak geçiyordu. Ancak Rönesans sonrasında kasabanın eski halinden eser kalmadı.

Kasaba yetkilileri, özellikle 1991 yılından önce yapılan evleri satışa çıkararak bölgeye yeniden canlılık vermek ve kasabayı eski günlerine geri döndürmek için harekete geçti. 30 bin euro destek alabilmek için 1991 ve öncesinde yapılan evleri satın almanız gerekiyor.

An itibarıyla kasabadaki evlerin metrekare fiyatı 500 eurodan satışa sunuluyor. Kasabadaki en ucuz evler ise 25 bin euro civarında. Komşu kasaba Acquarica ile birleşen Presicce, anlaşmadan elde edilen gelir sayesinde uzun yıllar boyunca bu kampanyayı desteklemeyi hedefliyor.

Kasabaya taşınanlara evin büyüklüğü ve restorasyon bedelleri göz önüne alınarak 30 bin euroya kadar destek verilmesi kararlaştırıldı.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.