Öğrenci Kariyeri Banner

Cem Yılmaz, Erşan Kuneri Dizisi Yüzünden Davalık Oldu!

Cem Yılmaz, Erşan Kuneri Dizisi Yüzünden Davalık Oldu!

Cem Yılmaz, Erşan Kuneri dizisi sebebiyle davalık oldu. Bağımlılığa ve Sigaraya Hayır Derneği, dizinin alkol ve sigaraya özendirdiğini iddia ederek Cem Yılmaz'dan şikayetçi oldu.

Türkiye'nin önde gelen başarılı komedyenlerinden Cem Yılmaz, Mayıs 2022'de Erşan Kuneri dizisiyle oldukça konuşulmuştu. Popüler çevrimiçi dizi ve film platformu Netflix'te yayınlanan dizi ile ilgili birkaç ay önce de yeni bir açıklama yapılmış ve dizinin ikinci sezonunun yolda olduğu duyurulmuştu. 

Şimdiyse Erşan Kuneri ile ilgili dikkat çeken bir gelişme daha ortaya çıktı. Bağımlılığa ve Sigaraya Hayır Derneği, Erşan Kuneri dizisi üzerinden Cem Yılmaz hakkında suç duyurusunda bulundu.

Sigara ve Alkole Özendirmekle Suçlanıyor!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusu şöyle: "Şüphelinin (Cem Yılmaz), içerik platformunda yayınlanan Erşan Kuneri adlı dizisinde hemen hemen her sahnesinde alkol ve sigarayı özendirici eylemlerde bulunduğu açık olup, sigara ve alkol kartellerinden gizli anlaşmalarla menfaat temin ettiği düşünülmektedir."

Konuya ilişkin açıklama yapan Dr. Can Şahan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

 "Dünya nüfusu sıralamasında 18'inci sırada olduğumuz halde, sigara içenlerin sayısına baktığımızda 8'inci sıradayız. Bu kesinlikle uygun bir durum değil ve azaltılmalı. Yüzde 30’a yakın sigara içme oranı var. Sigara reklamı yasak ama gizli reklam dediğimiz bir uygulama var. Bu konuda da özellikle ünlüleri kullanıyorlar. Toplum buna göz yummamalı.

Biz bu anlamda çocuklarımız, gençlerimiz için hak arayışındayız. Dava açtık Cem Yılmaz’a. Daha önce kurucu başkanımız rahmetli Orhan Kural hocamızla birlikte açtığımız davalarda marka belli değil, haksız rekabete girmez gibi tamamen alakasız cevaplar verildi. Bu defa böyle bir şeyi asla kabul etmiyoruz. Bir özendirme var.

En önemli başlama nedenlerinden birisi özentidir. Bir insanın bir konuda bu kadar ısrarla tüm filmlere hoş gösterecek şekilde sigara sahnelerini koyması doğru değildir. Bu ancak bir maddi menfaat temin etmekle olur."

Sevilen komedyen Cem Yılmaz, konuya ilişkin henüz bir açıklama yapmadı.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.