Öğrenci Kariyeri Banner

İstanbul'da Yaşamanın Aylık Maliyeti Belli Oldu!

İstanbul'da Yaşamanın Aylık Maliyeti Belli Oldu!

İstanbul Planlama Ajansı, yeni gerçekleştirdiği bir araştırma ile İstanbul'da yaşamanın ortalama maliyetini ortaya çıkardı. İstanbul Planlama Ajansı’nın araştırmasına göre; İstanbul’da yaşamanın maliyeti geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 80,59 arttı.

Dört Kişilik Bir Ailenin Yaşam Maliyeti 42.593 TL Oldu!

İstanbul Planlama Ajansı’nın araştırmasına göre İstanbul’da yaşamanın maliyeti geçen yılın aynı ayına göre yüzde 80,59 arttı. Yani, İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 42.593 lira oldu.

İstanbul Planlama Ajansı tarafından yapılan açıklamaya göre, İstanbul’da yaşamanın maliyeti bir önceki aya göre yüzde 9,69, bir önceki yılın Aralık ayına göre ise yüzde 54,34 oranında yükseldi. 

Bir önceki yılın Ağustos ayına göre ise İstanbul’da yaşam maliyetinin yıllık artış oranı yüzde 80,59 olarak gerçekleşti. Böylelikle Ağustos ayında İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 42.593 lira olarak hesaplandı. İstanbul’da ortalama yaşam maliyeti, geçtiğimiz aya göre 3.765 lira yükseldi.

Hanelerin sık kullandığı bazı ürünlerin bir önceki yılın Ağustos ayına göre fiyat artışlarına bakıldığında en çarpıcı fiyat artışlarından birinin yüzde 144,37 artış oranı ile zeytinyağı fiyatlarında yaşandığı görülüyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.