Öğrenci Kariyeri Banner

İstanbul'da Okurken Gezebileceğiniz 10 Tarihi Yer

İstanbul'da Okurken Gezebileceğiniz 10 Tarihi Yer

Farklı medeniyetlerin yaşadığı İstanbul şehri, birçok tarihi yapı sayesinde turistlerin oldukça ilgisini çekiyor. İstanbul’da okurken gezebileceğiniz tarihi yerleri sizler için derledik.


Yerebatan Sarnıcı


527 yılında yapılan Yerebatan Sarnıcı, İstanbul’un su ihtiyacını karşılamak için kurulmuş. Günümüzde müze olarak kullanılan sarnıcın içinde Roma döneminden kalan Medusa Başı heykeli de bulunuyor. 


Kapalıçarşı


Eminönü’nde yer alan Kapalıçarşı’da yaklaşık 4 bin dükkan bulunuyor. Kapalıçarşı’yı ziyaret ederek mücevherden antika eşyalara, aydınlatmadan halı ve kilimlere kadar birçok şeyin yer aldığı dükkanları gezebilir; ardından Türk lokumlarının tadına bakabilirsiniz.

Dolmabahçe Sarayı

Beşiktaş’ta yer alan Dolmabahçe Sarayı, günümüzde müze olarak kullanılıyor. Atatürk tarafından Cumhurbaşkanlığı Konutu olarak kullanılan sarayı ziyaret ederken sarayın hemen arkasında yer alan Milli Resim Müzesi’ni ziyaret etmeyi unutmayın. 

Sultanahmet Cami

Mavi Cami olarak da adlandırılan Sultanahmet Cami, ismini caminin içini süsleyen mavi İznik çinilerinden alıyor. Osmanlı’nın ilk ve tek 6 minareli camisi olma özelliğini taşıyan Sultanahmet'i, Sultanahmet Meydanı’na giderek ziyaret edebilirsiniz. 

Aya İrini Kilisesi

İstanbul’un ilk kilisesi ve aynı zamanda ilk müzesi olan Aya İrini Kilisesi, Topkapı Sarayı’nın avlusunda bulunuyor. 1973 yılından beri İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı (İKSV) bünyesinde konserler düzenlenen kiliseyi ziyaret ederek hem tarihi dokuyu görebilir hem de isterseniz keyifli bir konser deneyimi yaşayabilirsiniz. 

Beylerbeyi Sarayı

Üsküdar’da yer alan ve boğazın en güzel yapılarından biri olan Beylerbeyi Sarayı Sultan Abdülaziz’in isteğiyle yapılmış. Sarayın bahçesinde ayrıca Mermer Köşk, Sarı Köşk, Has Ahır Köşkü gibi ek yapılar da bulunuyor. 

Ahrida Sinagogu

İstanbul’un fethinden önce inşa edilen tek sinagog olan Ahrida Sinagogu, Balat’ta yer alıyor. Günümüzde İstanbul’un en büyük sinagogu olan Ahrida’yı ziyaret ederken Balat’ın sokaklarında fotoğraf çekmeyi unutmayın. 

Anadolu Hisarı

Yıldırım Beyazıt döneminde Boğaz’a girişleri kontrol etmek için kurulan hisar, oldukça güzel bir deniz manzarasına sahip. Anadolu Hisarı’nın içini ziyaret etmek mümkün olmasa da kalenin çevresini gezebilir ve etrafındaki kafelerde keyifli vakit geçirebilirsiniz.  

Aya Yorgi Manastırı

Aya Yorgi Manastırı, Prens Adaları’nın en büyüğü olan Büyükada’da bulunuyor. 1751 yılında inşa edilen ve adanın tepesinde kalan bu manastırı, adada bisiklet turu yaptıktan sonra ziyaret edebilirsiniz.

Süleymaniye Cami

Osmanlı döneminde Kanuni Sultan Süleyman tarafından Mimar Sinan’a yaptırılan Süleymaniye Cami, Beyazıt’ta bulunuyor. Kurulduğu dönemde eğitim gibi farklı amaçlarla da kullanılan yapıda medrese, kütüphane, hastane, hamam gibi 15 bölüm yer alıyor. 
 

 

Kaynak: 12


Sıla Tanrıverdi

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Sıla Tanrıverdi..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.