Öğrenci Kariyeri Banner

İşe Başvurmadan Önce Kurum Kültürüne Ait Sorulması Gereken 5 Soru

İşe Başvurmadan Önce Kurum Kültürüne Ait Sorulması Gereken 5 Soru

Kurum kültürü, organizasyonu bir arada tutan, birleştirip bütünleştiren ve diğerlerinden ayırt eden özellikler dizisidir. Kuruluşların birer kurumsal marka olabilmeleri sürecinde kurum kültürünün doğru bir biçimde oluşturulması ve geliştirilerek korunması gerekmektedir. Her kurumun ve markanın kendine ait bir kimliği, kişiliği ve dolayısıyla ile bir kurum kültürü vardır.

kurum kültürü

Bir şirkette işini severek yapmanı sağlayan faktörlerden olan kurumsal değerleri benimsemek başarıyı beraberinde getiriyor. Bu değerleri de başvuru aşamasında bilmek sizi bir adım öne çıkarırken çalışacağınız ortama da ışık tutar. Peki, kurum kültürü yönetiminde kurumsal değerleri nasıl öğrenebiliriz? Bu noktada sorabileceğin sorular şunlar olabilir;

  1. Şirket, çalışanlarının başarısını sürdürmesine yardımcı olmak ve işin gerektirdiği performans düzeyine ulaşabilmesi amacıyla  için herhangi bir destek ve eğitim programı veriyor mu?
  2. Şirketin başarılı çalışanları takdir etmek, başarıyı vurgulamak, kazanılacak diğer başarılara teşvik etmek için oluşturulmuş bir ödül sistemi var mı?
  3. Çalışanlar arası iletişim hızlı ve düzenli bir şekilde sağlanıyor mu?
  4. Yan haklar diğer şirketlerle kıyaslandığında tatmin edici mi?
  5. Kişisel değerlerle şirketin değerlerinin uyumuna önem veriliyor mu?

 


Öğrenci  Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.