Öğrenci Kariyeri Banner

İş Yerindeki Performansınızı Olumsuz Yönde Etkileyecek 4 Davranış!

İş Yerindeki Performansınızı Olumsuz Yönde Etkileyecek 4 Davranış!

“İş yerinde dikkatiniz dağıldığında, değerli odanızı kaybedersiniz” bu sözler California Üniversitesi’nden araştırmacı Irvine’e ait.

Dikkat dağınıklığı ve bunun beraberinde gelen olumsuz davranışların neden olduğu sonuçları araştıran Irvine bu olumsuz durumun, dikkat dağıtan kesintilerin genellikle makul olmayan patronlardan, geveze iş arkadaşlarından ve çoğunlukla kendi kendinizi sabote etmekten kaynaklandığı ifade etmiş.

Aşağıda yer alan olumsuz durumlar sizi iş yerinizde oldukça güç durumlara sokabilecek bir potansiyele sahipken böylesine negatif etkiler burunduran durumlardan da kurtulmanızı sağlayabilir.

Bu durumlar hangileriymiş gelin hep birlikte inceleyelim:

1. İş yerinde her fırsatta kişisel telefonla meşgul olmak

Zaman yönetimi koçu Anna Dearmon Kornick; “Eğer bir işle uğraşırken 1-2 saniyelik ya da 1-2 dakikalık bir bekleme zorunlulukları varsa hemen telefonlarına sarılıyorlar ve bu onlara fazladan bir 10 – 15 dakika kaybettiriyor.”

Kornick bu ifadesiyle her fırsatta çalışanların telefonlarıyla uğraşmasının dikkat ve zaman yönetimi açısından kişiyi oldukça olumsuz etkileyen, kişiye zarar veren bir dikkat dağınıklığını işaret ediyor. 

2. Çok fazla internet sitesi sayfasını açık halde tutmak

Bazı sekmelerde sizi işinize konsantre edecek gereklilikler mevcutken diğerlerinde ise dikkatinizi çekecek bambaşka içerikler sizi ister istemez onları incelemeye ve haliyle hem dikkatinizin hem de zamanınızın kaybolmasına yol açan bir duruma sürüklemekten başka bir şey yapmıyor. 

3. Kahraman olmaya çalışmak

Bazen üzerinize vazife olmayan bir sorunun çözümü hem sizin vaktinizi çalacak yapıda bir zaman kaybı hem de uzmanı tarafından müdahale edilmediği için yeterli bir şekilde olmayacak.

Böyle durumlarda zaman kaybı ve performans problemi yaşamamak adına sorunun ne olduğunu, sizi ne kadar ilgilendirdiğini ve sizin duruma müdahil olduğunuzda ne kadar faydalı olacağınıza dair olan bu soruları kendi kendinize sormanız gerekiyor.

4. “Ben daima haklıyım” tavırları

Bu tür bir yaklaşımla çalışan kişilerin düştükleri en büyük olumsuzlukların başında ilerleyememek ve empati yoksunluğuna bağlı uyumsuz sosyal ilişkiler geliyor.

Böyle bir durumda kendi hatalarınızla ve hatalarınıza bağlı olarak ortaya çıkan sonuçlarla yüzleşmeli ve düzeltmek için tavsiyeleri dikkate almalısınız.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.