Öğrenci Kariyeri Banner

İş Hayatınızda İşinize Yarayacak 4 Proje Yönetimi Kursu

İş Hayatınızda İşinize Yarayacak 4 Proje Yönetimi Kursu

İlerleyen dönemlerde özellikle iş döneminde çok işinize yarayacağını düşündüğümüz ve kolaylıkla ulaşabileceğiniz Udemy'de bulabileceğiniz Proje Yönetimi kurslarını görmek için aşağı kaydırabilirsiniz.

 

1-Proje Yönetimi Eğitimi

proje planlama

Proje yönetimi, belirli bir projenin hedef ve amaçlarına ulaşıp bitirilmesi için varolan kaynakların planlanması, bunların organize ve tedarik edilmesi ile yönetilmesi disiplinine denir. Projelerde belirli özgün hedef ve amaçlara ulaşmak amacı esas alınmaktadır.

Eğitim içerisinde proje yönetimi hakkında temel bilgileri bulabilirsiniz. Bunları özetlemek gerekirse Temel tanım ve terimler, projenin yaşam döngüsü, projedeki faaliyetler ve ortaya çıkan belgeler ile süreç ve aktiviteleri olaraktır.

Özellikle üniversite öğrencileri ve ileride iş analisti olmak isteyenler için kaçınılmaz olan bu eğitime buradan ulaşabilirsiniz.

 

2-Proje Yönetimi

girişimci proje

Projeyi proje yapan özelliklere de değinilen ve konularını proje ve operasyon olarak ikiye ayırarak maksimum faydayı amaçlayan bu eğitimden mesleki proje becerileri kazanmak isteyen herkes katılmalıdır. Bir çalışmanın proje olması için başlangıç ve bitiş zamanları olması gerekliliği, aksi taktirde çalışma proje olarak değil, operasyon olarak değerlendirilmesini zorunlu kılmaktadır. Proje ve Operasyon faaliyetlerinin özellikleri sıralanırsa da operasyonun sınırlı sayıda kaynak tarafından gerçekleştirilmesi, hiç değişmeden ya da az değişikliğe uğrayarak tekrarlanması, sürekliliğinin olması, daha önce yapılmış olabilmesi ile beraber daha sonra da tekrarlama olasılığı iken, projede sınırlı sayıda kaynak tarafından gerçekleştirilir, tamamen yenidir, tek seferlik gerçekleştirilir, zaman içerisinde gelişim gösterir, daha önceden yapılmamış olması gereklidir, daha sonra birebir aynı şekilde yapılamaması durumu söz konusudur.

Bu eğitime de buradan ulaşabilirsiniz.

3-MS PROJECT Eğitim Akademisi (GÜNCEL)

içerik proje yönetim online kurs

Bu eğitimde Proje yönetimi açısından kullanışlı bir araç olan Ms Project kullanımı anlatılmaktadır. Microsoft Project, MICROSOFT tarafından geliştirilen ve proje yöneticilerine plan oluşturma, kaynakların görevlere atanması, aşama takibi, bütçe yönetimi ve iş yükü analizi gibi konularda yardımcı olması amacıyla tasarlanmış bir proje yönetimi yazılımıdır. Uygulama kritik yol zamanlamaları, kritik zincirleme ve olay zincirleme metodolojisi oluşturur. Takvimler, görünümler, tablolar, filtreler ve alanlar gibi kişiselleştirilmiş nesneler; tüm kullanıcılar tarafından paylaşılan bir kurumsal globalde saklanırlar. Böylelikle yönetimsel anlamda bir ortak akıl oluşturulabilir. Microsoft'un üçüncü Windows-tabanlı uygulaması olan Microsoft Project, yayınlandıktan birkaç sene sonra PC-tabanlı proje yönetimi yazılımı sektörünün lideri haline gelmiştir. Farklı raporlama seçenekleri, kolay kullanılabilir arayüzü ve özellikle MS Office programları arayüzüne benzerliğiyle kullanıcı dostu olarak bilinen bir planlama yazılımıdır. 

Planlamada çalışma hayalleri kuranlar için bire bir olan bu eğitime buradan ulaşabilirsiniz.

4-Agile (Çevik) Proje Yönetimi ve Scrum Metodolojisi

online eğitim

Proje yönetimi denildiğinde ayrı tutulamayan bir kavram olan agile yani çevik metodolojisini temeline koyan bu eğitimde PSM, PSPO, CSM ve CSPO sertifikalarını almak için ihtiyacınız olan teorik bilgi seviyesine ulaşacaksınız. Ayrıca Kanban ve Extreme Programming gibi diğer Agile metodolojileri ve Waterfall Yaklaşım (PMP) hakkında da fikir sahibi olmanız hedeflenmektedir. 

Agile hakkında detaylı bilgiye sahip olabilmek için buradan eğitime ulaşabilirsiniz.

 

ÖZGÜN İÇERİK

 


Bekem Yasemin Çatak

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Bekem Yasemin Çatak..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.