Öğrenci Kariyeri Banner

İş Başvurusu Maili Nasıl Yazılır!

İş Başvurusu Maili Nasıl Yazılır!

Günümüzün en büyük problemlerinden biri maalesef ki işsizlik. Bunun için sizlere kurumsal mail örnekleri ile iş başvurusu maili nasıl yazılır anlatacağız.

Vereceğiniz Mesaj Kısa Ve Öz Olmalı!

Bir şirkete iş başvurusunda veya staj başvurusunda bulunacaksınız mail yazarken dikkat etmeniz gereken en önemli konulardan biri konu satırındaki metindir. Bu metinde özgeçmişinizde yazdığınız bilgileri tekrar etmenize gerek yok. Kendinizi en net şekilde özetlemeniz gerekmektedir.

Ekteki Dosyaların İsimlerini Mutlaka Düzeltin!

Mail içeriğini hallettik diyelim. CV’nizi veya sertifikalarınızı yüklerken dosya formatlarına ve isimlerine dikkat etmeniz gerekmektedir. Ek olarak bu belgelerin isimlerini de düzgün bir şekilde yazmış olmanız gerekmektedir. Örnek olarak “Ahmet_Büyük_Cv.pdf” şeklinde olabilir.

E-Mail Eklerini Mail Metninde Açıklayın!

İş başvuru maili yazarken eklediğiniz dosyaları başvuru metninde açıklamayı unutmayın. Profesyonel bir e-posta yazmak için bu gereklidir. Örnek olarak; “sertifikalarımı ve özgeçmişimi Ek’te iletiyorum” diye belirtebilirsiniz.

Word Dosyası Atmayın!

Genel olarak özgeçmişler Word formatında hazırlanır. Ancak gönderim esnasında bazı kaymalar yaşanabilir. O yüzden tüm belgelerinizi pdf şeklinde göndermelisiniz.

Araştırma Yap!

İş başvurusu maili yazarken çalışmak istediğiniz pozisyonu önceden araştırmanız gerekiyor. Bu pozisyon ile ilgili iş hayatındaki tecrübelerinizden bahsedebilirsiniz. Gönderdiğiniz maillerin kişiyi etkilemesi oldukça önemli.

Merhabalar Güzel Giriş!

Mail nasıl yazılır sorusunun en dikkat edilmesi gereken unsurlarından biri de “maile nasıl başlanır”’dır. “Merhaba” ile başlanılabilir. Ancak kişinin adının da eklenmesi önemlidir. “Merhaba Ahmet Bey, Ben Ali” şeklindeki bir başlangıç sizin için iyi olacaktır.

Kısaca Anlatın!

En önemli kısım ise sizin tek kalemde ve en kısa şekilde bu pozisyon için neden sizi seçmeleri gerektiğini açıklamanız olacaktır. Niteliklerinizi vurucu bir şekilde vurgulayarak işi kapmanız an meselesi olabilir.

İletişim bilgilerinizi eklemeyi unutmayın!

Telefon numaranız, mail adresiniz veya kişisel bir web sitenizi ekleyebilirsiniz.

 

Kaynak


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.