Öğrenci Kariyeri Banner

İş Aramaktan Yorulanlar İçin Motive Olmanın Yolları

İş Aramaktan Yorulanlar İçin Motive Olmanın Yolları

İş arama süreci ne yazık ki hem maddi hem de manevi anlamda adayları yıpratan ve psikolojik anlamda adayın yorulmasına neden olan bir süreçtir. Bu noktada bireylerin pes etmemesi ve iş aramaya devam etmesi için motivasyonlarını en üst seviyede tutması oldukça önemli.

Bu süreçte yorulduğunuzda, pes etme seviyesine gelmeden kendinizi motive etmenize yardımcı olabilecek önerileri sizler için derledik..

Hangi Alanda Çalışmak İstediğinize Karar Verin

Öncelikle hangi alanda çalışmak istediğinize karar vermeniz oldukça önemlidir. Sevdiğiniz meslek grubuna yönelik çabalamak motivasyonunuzun yüksek kalmasında etkili olacaktır. Bu sebeple sınırları zorlamadan sevdiğiniz meslekten ve arayıştan vazgeçmeyin.

İş Arama Yönteminizi Seçin

İş başvurusu yapmak için geleneksel ve dijital birçok yöntemden faydalanabilirsiniz. Bu noktada hazırlamış olduğunuz öz geçmişin kalitesi ve içeriği de etkili olacaktır. Ne kadar dikkat çeken ve özenerek hazırlanmış bir CV'ye sahipseniz, iş bulma şamsınız da o kadar yüksektir diyebiliriz. Hazırlamış olduğunu öz geçmişi dilerseniz elden ulaştırabilir, dilerseniz de mail yoluyla iletebilirsiniz.

Ağlarınızdan Faydalanın

İş başvurularında referansların büyük önem taşıdığını artık hepimiz biliyoruz. Daha önceki tecrübelerinizden yola çıkarak iş ağlarınız ile oluşturduğunuz bağlantılardan bu aşamada yararlanabilirsiniz. Ayrıca referanslarınızın sizin hakkındaki olumlu düşüncelerinin insan kaynakları uzmanları tarafından iyi karşılanacağını da unutmayın.

İçerisinde Bulunduğunuz Süreci İyi Değerlendirin

Bu süreçte mental açıdan kendinizi yüksek tutmak için çabalamayı unutmayın. İş arama sürecinde kendinize zaman ayırarak kişisel gelişiminize katkı sağlayacağını düşündüğünüz şeylerle ilgilenebilirsiniz. Örneğin; uzun zamandır okumak istediğiniz kitapları okuyabilir, filmler izleyebilir, gidip görmek istediğiniz mekanlara, sergilere gidebilirsiniz.

Hedefinize Odaklanın

İş arama sürecinde bir süre sonra kendinizi yorgun hissedebilir ve alternatif meslekleri tercih etmek isteyebilirsiniz. Bu çok sık yapılan hataların başında yer alıyor. Hedefinize odaklanmalı ve çalışmak istediğiniz alan konusunda ısrarcı davranmalısınız. Tüm sınırları zorladığınızdan emin olmadan pes etmeyin.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.