Öğrenci Kariyeri Banner

Irkçılığı Ele Alan 6 Netflix Dizisi

Irkçılığı Ele Alan 6 Netflix Dizisi

Havalar soğumaya başladığına göre evimizde battaniyenin altına girip dizi/film izleme zamanları geldi diyebilir miyiz? Cevabınız evet ise Netflix'inizi açın ve haberimizdeki dizilere bir göz atın. Bu yazımızda izlediklerimizin biraz dışına çıkalım diye ve farkındalık adına ırkçılığı konu edinen dizileri sizler için derledik. 

 

Irkçılığı Ele Alan Diziler

 

1. When They See Us (2019)

When They See Us, zamanında ABD'nin gündemine oturan "Central Park Beşlisi" olayını konu edinmiş, yaşanmış olaylardan yola çıkılarak çekilmiştir. 

Central Park'ta bir kadın tecavüze uğrayıp darp ediliyor ve polisler 5 siyahi genci suçsuz yere tutukluyor. Olayla ilgili hiçbir kanıt bulunmadığı halde bu masum çocuklar hapse giriyor ve haksız yere yıllarca hapis yatıyor. Dizi, bu talihsiz gençlerin çaresizlikle dolu hikayesi ele alıyor. (1 sezon)

 

2. Dear White People (2017)

 

Dear White People, farklı ırklardan bir grup öğrencinin hayatını konu alıyor. Düşünüldüğü kadar siyah dostu olmayan bir üniversitede okuyan siyah öğrencilerin yaşadığı sorunlar anlatılıyor. Dizi, komedi-dram türündedir. (3 sezon)

 

3. Self Made: Inspired by the Life of Madam C.J. Walker (2020)

 

Self Made, 1867 yılında dünyaya gözlerini açan Amerikalı girişimci ve hayırsever Madam C.J. Walker olarak bilinen Sarah Breedlove'ın milyonerliğe uzanan başarı öyküsünü konu alıyor. Gerçek hikayeden yola çıkılarak kurgulanan bu mini dizi sizleri hem ağlatıp hem güldürecek. (1 sezon)

 

4. Orange Is the New Black (2013)

Orange Is the New Black'te: Piper Chapman; güzel bir hayata, iyi bir sevgiliye, anlayışlı bir aileye sahip genç bir kadındır. Üniversite yıllarında işlediği bir suç yüzünden konforlu hayatından uzaklaşarak hapse girer. Hapishane hayatı Piper’ın düşlediğinden bambaşkadır. Dört duvar arasındaki yeni hayatına alışmaya çalışan Piper, başlarda zorlansa da yavaş yavaş hapishane kültürünü öğrenmeye başlar. Hapishanedeki diğer mahkumlarla beklenmedik dostluklar kuran genç kadın, bu zamana kadar hayatında inandığı her şeyi sorgulamaya başlar. (6 sezon)

 

5. Time: The Kalief Browder Story (2017)

 

The Kalief Browder Story, herhangi bir suçtan hüküm giymemesine rağmen hapiste üç korkunç yıl geçiren Bronxlu siyahi genç Kalief Browder'ın trajik öyküsünü anlatıyor. Konusunun When They See Us dizisiyle benzerlik gösterdiğini söyleyebiliriz. (1 sezon)

 

6. Who Killed Malcolm X? (2020) 

 

Who Killed Malcolm X adındaki belgesel, 1965 yılında öldürülen aktivist Malcolm X'in suikastını sorgulayan tarihçi Abdur-Rahman Muhammad'e kulak veriyor ve gerçek faillerin yakalanıp yakalanmadığını sorguluyor. Belgeselde ayrıca adaletin tecelli etmesi için mücadele yürüten bir vakıf olan Innocence Project'in incelediği kimi belgelerde yer alan iddialara yer veriliyor. (1 sezon)

 

 

Özgün İçerik


Aygül Binali

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Aygül Binali..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.