Öğrenci Kariyeri Banner

iPhone'larda Uzun Zamandır Beklenen Oluyor!

iPhone'larda Uzun Zamandır Beklenen Oluyor!

Teknoloji devi Apple, iPhone serilerindeki kamera çıtasını yükseltmek amacıyla, periskop lens için düğmeye bastı.

Teknoloji dünyasının en önemli isimlerinin başında gelen Apple, iPhone 14 serisiyle sektörde yine çıtayı yükseltmişti. Şirket, bir yandan da bu senenin son çeyreğinde piyasaya süreceği iPhone 15 serisi için hazırlıklarını sürdürüyor. Önemli kaynaklardan yeni seri hakkında heyecanlandıran bilgiler geliyor.

iPhone 15 Pro Max'te, Periskop Lens Kullanılacak!

Daha önce birçok önemli kaynak iPhone 15 serisinde bir periskop lens kullanılacağını ifade eden paylaşımlar yapmıştı. Son olarak elde edilen rapora göre ilk kez periskop lens kullanacak modelin beklenildiği gibi sadece iPhone 15 Pro Max’te olacağını söylüyor. Ek olarak lens, bir sonraki iPhone 16 serisinde ise iki Pro modelinde de yer alacak. Görünüşe göre Apple periskop lensi benimseyecek.

Şimdiye kadar iPhone 14 kamerasıyla ilgili birçok iddia ortaya atılmıştı. Buna göre 5x optik yakınlaştırma yapabilen periskop lens kullanılacak. Aynı zamanda, Lante Optics’in Apple’a 100 milyondan fazla bileşen tedarik etmesinin muhtemel olduğu ve bunun şirketin gelirleri üzerinde büyük bir olumlu etki yaratacağı iddia ediliyor.

Dynamic Island özelliğinin tüm modellere gelmesi ise kesin gibi görünüyor. iPhone 15 Pro ve 15 Ultra tamamen yeni bir Apple çipi kullanıyor olacak. Mevcut nesilden önemli ölçüde daha güçlü olmasa da, batarya performansıyla öne geçecek.

TrendForce’a göre iPhone 15 Pro, 8 GB RAM ile çıkacak. Bu değer standart modellerinde 6 GB olarak sabitlenebilir. Ayrıca PRo modelinin işlemci koltuğunda Bionic A17’nin olacağı düşünülüyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.