Öğrenci Kariyeri Banner

iPhone 15 Ultra Modelinin Fiyatı Sızdırıldı!

iPhone 15 Ultra Modelinin Fiyatı Sızdırıldı!

Teknoloji devi Apple'ın geçtiğimiz aylarda özellikleri ortaya çıkan titanyum çerçeveli iPhone 15 Ultra modelinin fiyatı sızdırıldı.

Apple’ın iPhone 15 serisinde alüminyum, paslanmaz çelik ve titanyum kasa kullanacağı geçtiğimiz aylarda belli olmuştu. Titanyum kasa ile tanıtılacağı ortaya çıkan iPhone 15 Ultra modelinin fiyatı sızdırıldı.

47 Bin TL'den Başlayacak

Geçtiğimiz ay ortaya çıkan sızıntılarda, Pro Max modelinin yerini alacak olan iPhone 15 Ultra’nın malzeme maliyetinin 100 dolara kadar artacağı ifade edildi. Ünlü analist LeaksApplePro, “ABD pazarında en pahalı iPhone modelini göreceğiz. Artan üretim maliyetleri ve şirketin bankadaki parasını değersizleştiren enflasyon maliyetleri de etkiledi” açıklamasında bulundu.

LeaksApplePro, şimdilik sadece iPhone 15 Ultra modeli hakkında detaylarını bildiklerini vurguladı. Bununla birlikte analist, iPhone 15 Ultra modelinin maliyetini düşük tutmak için 256 GB depolama seçeneğinin de ekleneceğini ifade etti.

Yeni modelin çift ön kamerayla geleceği ve Thunderbolt 4 (40Gbps) özellikli USB-C’nin USB 2.0 hızları (480Mbps/0.48Gbps) ile Lightning bağlantı noktasının yerini alacağı sızdırılan bilgiler arasında bulunuyor.

Titanyumun kilogram başına maliyeti 30 ila 50 dolar arasında değişirken, bu durumun paslanmak çelik için 1 ile 1.5 dolar arasında olduğu ifade ediliyor. Analistler, artan maliyet nedeniyle titanyum kasanın sadece iPhone 15 Ultra modelinde kullanılacağını söylüyor.

 Sızdırılan bilgilere göre iPhone 15 Ultra, 1.299 dolardan başlayan fiyatlar ile satışa sunulacak. iPhone 15 Ultra modelinin en yüksek kapasiteye sahip olan 1 TB versiyonu ise 1.799 dolardan piyasaya sürülecek.

256 GB iPhone 15 Ultra modelinin Türkiye fiyatı ise vergiler dahil 47 bin 546 TL olacağı düşünülüyor. Yeni modelin 1 TB versiyonunu ise güncel kur ile 65 bin 848 fiyat etiketiyle satışa sunulacak.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.