Öğrenci Kariyeri Banner

Instagram'ın Yeni Özelliği Yolda: TikTok'a Doğru Adım Adım!

Instagram'ın Yeni Özelliği Yolda: TikTok'a Doğru Adım Adım!

Uzun bir süredir TikTok'la rekabet halinde olan Instagram, bünyesine yeni bir özellik eklemeye hazırlanıyor.

Meta sözcüsü tarafından açıklanan özellik ile birlikte, TikTok'ta uzun bir süredir bulunan 'Gönderi Sabitleme' özelliği yakında tüm Instagram kullanıcıları tarafından kullanılabilecek.

Instagram TikTok Videolarını Azaltma Çalışmalarına Başladı

Instagram uzun yıllardır sevilen bir uygulama olsa da TikTok’un popülerleşmesiyle birlikte birtakım çekişmeler de baş gösterdi. Son dönemlerde de çok sayıda kullanıcının çektikleri TikTok videolarını Instagram da paylaştığını görüyorduk.

Instagram da geçtiğimiz günlerde bünyesindeki TikTok videolarını azaltmak için çalışmalara başladı. 

Bugünlerde bünyesine eklediği yeni özelliklerle sıklıkla gündeme gelen Instagram, son olarak geçtiğimiz günlerde ürün etiketleme özelliğinin tüm kullanıcılara açılacağını duyurmuştu.

İstenilen Paylaşım Profilin En Üstüne Sabitlenebilecek

Gönderilerin kronolojik olarak sıralanmasıyla ilgili haberleri beklerken, yine gönderilerle ilgili farklı bir çalışma gündeme geldi.

Şirketin bir süredir üzerinde çalıştığı gönderi sabitleme özelliğiyle kullanıcılar istedikleri paylaşımı profillerinin en üstünde görünecek şekilde ayarlayabilecek.

Özelliği kullanmak için gönderinizin sağ üstünde yer alan üç nokta menüsüne tıklamanız ve ‘Profilinize sabitleyin’ seçeneğini seçmeniz yeterli olacak. 

Meta sözcüsü TechCrunch’a attığı e-postayla “İnsanların profillerinde gönderi öne çıkarmasına izin veren yeni bir özelliği test ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Beta kullanıcıları tarafından erişime açılan özelliğin ilerleyen günlerde tüm kullanıcılar için erişilebilir olması bekleniyor.  

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.