Öğrenci Kariyeri Banner

Instagram'dan Tepki Çekecek Değişiklik!

Instagram'dan Tepki Çekecek Değişiklik!

Instagram, bazı kullanıcıları kızıdırabilecek bir değişikliği test etmeye başladı. Yapılan değişikliğin ardından platformdaki tüm videolar Reels olarak paylaşılacak. Instagram'ın yeni özelliğinin ne zaman kullanılabileceği henüz belli değil.

Dünyanın en popüler görsel içerik paylaşım platformu Instagram, video paylaşım özelliğini baştan aşağı değiştirecek yeni bir özelliği test etmeye başladı. İlk kez sosyal medyada sızdırılan iddialar sonrasında Instagram tarafından da doğrulanan bu özellik, platformdaki tüm videoların Reels şeklinde paylaşılmasına neden olacak.

Video Ölçeklerinin Nasıl Ayarlanacağı Bilinmiyor

Bir Meta sözcüsü yaptığı açıklamada, bu özelliğin platformdaki video deneyimini iyileştirmek ve basitleştirmek için atılmış olan bir adım olduğu ifade etti. Ancak bu özellikle ilgili hala bilinmeyen bazı hususlar var.

Örneğin; videoların ölçekleri. Bilindiği üzere; Reels videolar dikey olarak paylaşılıyor. Kullanıcılar, video şeklindeki gönderileri ise dikey veya yatay olarak paylaşabiliyorlar. Ölçeğin otomatik olarak değiştirilip değiştirilmeyeceği şimdilik bilinmiyor.

Geliştirilen yeni özellik için test programına dahil edilen kullanıcılar, bir bildirimle karşılaşıyorlar. Bu bildirimde, videoların artık Reels olarak paylaşılacağı ifade ediliyor. Bununla birlikte, kullanıcılar Reels olarak paylaşılan video diğer kullanıcılar tarafından remikslenebileceği konusunda uyarılıyor. 

Burada dikkat edilmesi gereken birkaç husus var. Hesabı gizli olan kullanıcılar tarafından paylaşılan Reels videolar, yalnızca takipçileri tarafından görülüp remikslenebilecek. Hesabı herkese açık olan kullanıcılar ise remiks özelliğini kapatabilecekler. 

Instagram, yeni özelliğinin ne zaman kullanılabilir olacağına dair hiçbir şey söylemedi. Ancak özelliğin test aşamasına gelmiş olması, Instagram'daki yeni dönemin çok yakında başlayabileceğini gözler önüne seriyor. 

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.