Öğrenci Kariyeri Banner

Instagram'a Gelecek Yeni Özellikler Açıklandı!

Instagram'a Gelecek Yeni Özellikler Açıklandı!

Instagram'a gelecek yeni özellikler duyuruldu. Şu an için test aşamasında olan özellikler, ilerleyen günlerde aktif hale getirilecek. Meta'nın internet sitesindeki  blog gönderisinde duyurulan yeni özellikler, kullanıcı deneyimini olumlu anlamda etkilemesi hedefleniyor. 

Kullanıcıyı Olumlu Etkilemesi Hedefleniyor!

Instagram'ın üzerinde çalıştığı yeni özellikler kategorisinde, "Grup Profilleri" yer alıyor. Yeni bir profil türü olarak karşımıza çıkan özellik, kullanıcıların yalnızca grup sohbetindeki kişilerin görebileceği gizli profiller oluşturabilmesi planlıyor. Grup profilinden paylaşılacak hikaye ve gönderiler, yalnızca o grupta bulunan kullanıcılar tarafından görüntülenebilecek. 

Instagram'ın  Sen de Ekle isimli bir hikaye özelliğini kullanıcılarına sunmuştu. Özellik, kullanıcıların ortak  tema üzerinden fotoğraf,video ekleyerek paylaşımda bulunmalarını sağlayacak. Geliştirmelerle birlikte kullanıcılar artık Sen de Ekle paylaşımlarına arkadaşlarını davet edebilmeleri planlanıyor.

Üzerinde çalışılan diğer özellik "Ortak Koleksiyonlar" olarak planlanıyor. Grup Profilleri özelliğinin bir parçası olarak kullanıma aktif hale getirilecek. Özellik, birkaç kullanıcının  bir araya gelerek, ortak koleksiyonlar oluşturmasını sağlayacak. 

Duyurulan son yeni özellik "Candid" olarak açıklandı. Özel bir hikaye modu olan Candid, iki kullanıcının birlikte olduğu hikayelerini paylaşmasını planlayacak. Bu özellik, sosyal medya platformu BeReal'de bulunuyordu. 

Kaynak


Damla Taşkın

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Damla Taşkın..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.