Öğrenci Kariyeri Banner

Instagram'a Gelecek Yeni Özellikler

Instagram'a Gelecek Yeni Özellikler

İlgi alanlarına özel arama yapma

Instagram'ın arama özelliğinin bir uzantısı olan ilgi alanına dayalı aramalar, şu anda yalnızca belirli bölgelerde yaşayan kullanıcıların beğenilerine sunulmuş durumda. Instagram'da bir konu aratıldığı takdirde kullanıcılar, bu konu ile ilgili hesapları, gönderileri veya hikayeleri görüntüleyebilecekler. 

NFT koleksiyonlarını satışa çıkarma

Bildiğiniz üzere blockchain teknolojisi sayesinde korunabilen dijital eser NFT'ler, zaman zaman çok büyük meblağlara satılabiliyorlar. Daha önce sadece belirli başlı internet siteleri veya platformlar üzerinden gerçekleştirilen NFT satışlarına yakın bir zamanda Instagram da yer verecek. 

Hikayelere beğenme özelliği 

Hikayelerden aldığımız tek veri görüntülenme sayısıydı ancak görünen o ki hikayeler, sadece görüntüleyenler ile sınırlı kalmayacak.  Şu anda Hikayeler özelliği için Beğen seçeneği üzerinde çalışan Instagram, yakın bir zamanda bu özelliği tüm kullanıcılarına sunmaya hazırlanıyor. Beğen butonu, hikayelerin sağ alt köşesinde yer alacak ve takipçiler, beğeni sayısını ne kadar artırmak isterse bu butona o kadar tıklayabilecekler.

Gönderilere müzik ekleme seçeneği

Instagram, eğer üzerinde çalışmalar yaptığı bu yeni özelliği herkese sunmaya karar verirse kullanıcılar, fotoğraf veya video gibi gönderilerine müzik ekleyebilecekler. 

Fan Kulübü üzerine çalışmalar

Abonelik tabanlı bir fan kulübü açılmasına olanak sağlanacak. Fan kulübü sayesinde içerik üreticileri, sadece abonelerinin görebileceği paylaşımlar yapabilecek ve bu sistem üzerinden gelir elde edebilecek.

24 saatlik durum belirleme

Instagram da kullanıcılarına "işte", "meşgul", "mutlu" gibi profillerinde görüntülenmek üzere durum belirleme özelliği sunacak. Kullanıcılar, kendilerine uygun durumlardan birini seçerek bu durumun 24 saat boyunca profillerinde görünmesini sağlayabilecek.

Kullanıcılar, hesap durumu raporlarını görüntüleyebilecekler

Paluzzi'nin yapmış olduğu açıklamaya göre Instagram, kullanıcıların hesaplarının ne durumda olduğunu net bir şekilde görüntüleyebilmeleri için yeni bir rapor sistemi üzerinde uğraşıyor. Bu rapor sistemi sayesinde kullanıcılar, Instagram'ın kaldırdığı gönderilerini inceleme talebinde bulunabilecek, Instagram kurallarına aykırı paylaşımlar yapıp yapmadığını görüntüleyebilecekler.

Sohbet içinde mesaj arama özelliği 

WhatsApp'ta uzun bir süredir var olan ve kullanıcıların işlerini bir hayli kolaylaştıran sohbet içi mesaj arama özelliği, nihayet Instagram'a da geliyor gibi duruyor. İlk olarak ağustos ayında Paluzzi tarafından görüntülenen bu özellik ne zaman kullanıcılara sunulur bilinmiyor, ancak Instagram'ın zaten uzun bir zamandır olması gereken bu özellik için kullanıcılarını daha fazla bekletmemesi öngörülüyor.

Kaynak için tıklayınız


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.