Öğrenci Kariyeri Banner

İnsansı Robotlar Gerçek Oluyor!

İnsansı Robotlar Gerçek Oluyor!

Hep filmlerde izlediğimiz insan yüzlü robotlar sonunda gerçek oluyor.

Rusya'daki bir laboratuvar, insansı robotlar için hiper gerçekçi bir cilt oluşturmayı deniyor. Promobot şirketinin sahibi olduğu ve işlettiği Vladivostok'taki yeni laboratuvar, yeni nesil androidlerin kaplamasını yapmak için özel polimerler ve 3D baskı kullanıyor.Promobot, bunun gibi bir robotun insan-makine etkileşimindeki engeli kaldırabileceğine ve kalabalık yerlerde ; postanelerde, bankalarda ve belediye kurumlarında çok sayıda çalışanı değiştirebileceğine inanıyor.

robotyapım

Hong Kong merkezli Hanson Robotics, Sophia'nın da dahil olduğu dört modelin 2021'in ilk yarısında fabrikalardan çıkmaya başlayacağını söyledi, tıpkı araştırmacıların pandeminin robotik endüstrisi için yeni fırsatlar açacağını öngördüğü gibi. Kurucusu ve CEO'su David Hanson, laboratuvarında robot kafalarıyla çevrili dururken, "Covid-19 dünyası, insanları güvende tutmak için giderek daha fazla otomasyona ihtiyaç duyacak" dedi. Hanson, pandemiye yönelik robotik çözümlerin sağlık hizmetleriyle sınırlı olmadığına, perakende ve havayolları gibi sektörlerdeki müşterilere de yardımcı olabileceğine inanıyor.

robotlar

Bu içeriklerimiz de ilginizi çekebilir;


Bilge Amaç

Yıldız Teknik Üniversitesi - Elektrik Mühendisliği

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.