Öğrenci Kariyeri Banner

Dünyanın İlk Robot Başrolü Sete Hazır!

Dünyanın İlk Robot Başrolü Sete Hazır!

Pandemi sürecinde dizi ve film sektörü ne tür önlemler alacağını tartışırken robot başrol haberi Japonya’dan geldi. İnsan DNA’sından örnek alarak en mükemmel ve gerçekçi robotu yaptığını iddia eden Japon bilim adamları Hiroshi Ishiguro ve Kohei Ogawa aynı zamanda yapay zeka ile çalışan robotlarına oyunculuk öğrettiler.

 

Yapay Zekâ Sahibi Robot İlk Defa Bir Filmde Başrol Olacak – Kayıp ...

                Erica isimli bu robot bir zamanlar Türk basınında da yer almıştı. TV’nin karşısına geçip “Daha fazla insan olmak istiyorum.” diyen ve 23 yaşında bir kadının özelliğini taşıyan bu robot Japonya’da güzelliği ile konuşulmuş bir zamanlar. Japonya’da spiker olacağı haberleri yayılsa da şimdilik ismi oyunculuk ile anılıyor. Oyunculuk eğitimi alacak robotumuz, Amerikalı ve Belçikalı yapımcıları tarafından 70 milyon dolarlık yatırım almış bu film için.

                Filmin türü bilimkurgu olacağı haberini biliyoruz şimdilik. Robotun yaratılıcıları aktörlüğün hayat deneyimlerinin bir içeriği olduğunu düşünüyor. Bu sebeple de oyunculuğun robota zor gelmeyeceğini düşünüyorlar. Yapay zekâ destekli robotumuz Erica‘nın şimdilik bu deneyimle insana daha çok benzediği belli.

                2019’da Westworld dizisinde rol alan, diğer insana en yakın yapay zekâ destekli robot Sophia’dan farklı olarak ‘başrol’ oyuncusu olacak Erica’nın filmdeki partneri kim olacağı henüz belli değil.  Filmin adı ‘b’. Filmdeki her sahneyi ve her bölümü tek tek robota göre asimile eden yaratıcı ekibin işi oldukça zor çünkü hareketlerini, duygularını, hareketlerin hızını kontrol etme, beden diline ve karakter gelişimini filme uygun başrol yapmak için pek çok kez simülasyon yapılmış.

İnsansı robot Sophia, çizdiği portre ile şaşırttı

 

                Filmin birkaç kısmı Tokyo’da çekilmiş. Henüz pandemi döneminde olunmasından gösterim tarihi açıklanmayan film için çekimler Hollywood’da devam edeceği söyleniyor. Filmde  Erica isimli bu robotun kendi sesinin kullanılacağı, yürüme, oturma, kalkma gibi fiziksel hareketler için vücut parçalarının özenle üretildiği söyleniyor. Yönetmen Sam Khoze bazı çekimlerinde Avrupa’da yapılacağı için filmin en geç 2021 Haziran ayında biteceğinden bahsediyor.

                Görsel efekt süpervizörü Eric Pham, Tarek Zohdy ve Sam Khoze'nin de Life Entertainment aracılığıyla ürettiği bir hikayeye dayanan ‘b ‘, insan DNA'sını mükemmelleştirmek için oluşturduğu bir programla ilişkili tehlikeleri keşfeden ve tasarladığı yapay zeki kadına yardımcı olan bir bilim adamını anlatıyor.

               ÖZGÜN İÇERİK


Sude Genç

KTO Karatay Üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi. İnstagram: sugenc20

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.