Öğrenci Kariyeri Banner

İngiltere’den Bir İlk: Anti-Bakteriyel Telefon

İngiltere’den Bir İlk: Anti-Bakteriyel Telefon

Dünyayı etkisi altına alan coronavirüs (Covid-19) salgını tüm piyasaları olduğu gibi teknoloji piyasasını da yakından etkiledi. Bu süreçte teknoloji şirketleriyse hijyen yarışına girdi. Bu yarışta en dikkat çeken adımıysa İngiltere’de teknoloji firması olan Bullitt attı. Bullitt, bakterilerin çoğalmasını ve yayılmasını engelleyen ilk akıllı telefonu üretti.

Cat S42 adıyla piyasa sürülen akıllı telefon yüzeyinde bulunan gümüş iyonlar sayesinde bakteri ve virüsleri öldürmese de patojenlerinin yayılmasını önlediği belirtildi. Bullitt  firması yetkilileri akıllı telefonun, bakteri sayısını 15 dakika içinde yüzde 80 ve 24 saat içinde yüzde 99,9 oranında azalttığını iddia etti.



Telefonun en merak uyandıran yönüyse su ve sabunla yıkanabiliyor olması. Telefonun üretici mühendisleri, cihazın tamamen su geçirmez olduğunu belirtirken temiz kalması için düzenli olarak su ve  sabunla  yıkanabileceğini açıkladı.Aynı zamanda dezenfektan ve  çamaşır suyununda  temizlik için kullanılabileceğini açıkladı. Bullitt Group Başkan Yardımcısı Peter Cunningham, "Sağlık veya sosyal bakım ortamında çalışan müşterilerimiz için hayati önem taşıyor. Ürünümüz dünyada tek. Şimdiden yoğun talep alıyoruz" dedi.

 

 

Özgün İçerik


Yaren Çağlar

Endüstri Mühendisliği

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.