Öğrenci Kariyeri Banner

Finansal Özgürlüğünüzü Sağlamak İçin 7 Ek Gelir Fikri

Finansal Özgürlüğünüzü Sağlamak İçin 7 Ek Gelir Fikri

Her geçen yıl pahalılaşan hayatımızda kendimize ek gelir yaratmadan bütçemizi korumamız gittikçe zorlaşıyor. Öğrencilik hayatınız devam ederken ya da yaptığınız işin yanında size az da olsa destek olacak bir gelir kapısı oluşturmak istemez miydiniz? Bugünkü içeriğimizde günümüz şartlarında yapabileceğiniz ek işleri sizler için derledik.

E-Kitap Yazarlığı

Hepimizin içinde bazen pek kendini belli etmese de bir yazar yaşıyor. Yaşadığınız ilginç anıları, korkutucu hikayelerinizi veya iş tecrübelerinizi yazarak bir e-kitap oluşturabilirsiniz. Kitabınızın indirilme sayısına göre kazabileceğiniz ortalama tutar değişirken okuyucu başına ortalama 1 ile 2,5 TL kazanç sağlayabilirsiniz.

Takı Tasarımı

Son zamanlarda Instagram sayesinde birçok kişiye ek gelir kaynağı olan işlerden biri de takı tasarımı. Eğer zevkinize güveniyor ve takı yapmaktan hoşlanıyorsanız bu hobinizi gelire dönüştürebilirsiniz. Yabancı müşterilerinize doğru yapacağınız hashtagler ile takılarınızı 100-3000 TL arası satabilirsiniz.

Anket Doldurmak

Belki de yapabileceğiniz en kolay işlerden biri de anket doldurmak. Büyük firmalara danışmanlık veren yapılarda söz konusu firmaların tüketici gözünden değerlendirilmesi böylelikle de verilen hizmetin ya da satılan ürünün iyileştirilmesi hedefleniyor. Anket doldurarak aylık 20$ ile 100$ arası kazanabilirsiniz.

Mikro İşler Yaparak Para Kazanmak

Yurt dışında çok popüler olan bu mikro işler belirli internet siteleri üzerinden yapılıyor.  Grafik tasarım yeteneğiniz varsa logo yapımı, banner yapımı, içerik yazabiliyorsanız ürettiğiniz yazılarla, animasyon videolarla, seslendirme yaparak, işletmeler için rapor hazırlayarak, araştırma yaparak mikro işler almanız ve para kazanmanız mümkün. 

Bunun için yurt dışında Fiverr, Upwork; Türkiye’de ise BionlukSadeceon,Uzmankirala bulunuyor. Türkiye'de yine kolay erişebileceğiniz, iş hacmi olan diğer platformlar ise webmaster forumları. R10, WMAracıfi gibi forumlar üzerinden de mikro işler alıp para kazanabilirsiniz.

Fotoğrafçılık

Fotoğrafçılığın teknik ayrıntılarını biliyorsanız ve güzel pozlar yakalamakta üstünüze yoksa bu iş tam size göre. Düğün, tatil günleri, doğum günü partileri, yılbaşı gibi özel günler için çekimler yaparak aldığınız iş başı 300 – 5.000 TL arasında para kazanmanız mümkün.

Fotoğrafçılıkta para kazanacağınız başka bir yol da stok fotoğraflar satarak para kazanabilirsiniz. Fotoğraflarınızın popülerliğiyle orantılı olarak 100 fotoğraflık bir portfolyo ile aylık 15$ ile 50$ arasında para kazanabilirsiniz.

Blogger

İnternetin doğusundan beri en popüler işlerinden biri de bloggerlık. Bilginizin olduğu, araştırmaktan zevk aldığınız bir konu üzerinde yazacağınız içeriklerle kendi kitlenizi yaratabilirsiniz. Daha sonrasında ziyaretçi sayınızdaki artış size reklam gelirleri olarak geri dönecektir. Aylık 30 bin ziyaretçili bir sitenin Google reklam geliri 50 ile 200 TL arası değişmekte.

Evcil Hayvan Bakıcılığı

Evcil hayvan sahipleri kedi ve köpeklerini son zamanlarda paralı bakıcılara bırakmakta. Bu nedenle son zamanların popüler ek işlerinden biri haline gelen evcil hayvan bakıcılığı size iyi paralar kazandırabilir. Sevimli dostumuzla yapacağınız günlük geziler 50 TL’den başlarken haftalık bakım ücretleri 300 ile 1000 TL arası değişmekte. 

Özgün İçerik

 


Halil Pınarbaşı

Beykent Üniversitesi - Endüstri Mühendisliği

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.