Öğrenci Kariyeri Banner

İngilizce Öğrenirken Yapılan Hatalar

İngilizce Öğrenirken Yapılan Hatalar

Tüm dünyanın ortak dili olan İngilizceyi öğrenirken yapılan hataları sizler için derledik.

Türkçe Düşünmek: Her ne kadar imkânsız görünse de İngilizce öğrenirken Türkçe düşünmemek mümkündür.  Ana dilde düşünüp İngilizce konuşmaya çalışmak İngilizce öğrenme sürecini olumsuz etkiler. Bu sorunu; öğrenilen dilin konuşulduğu ülkelerde bulunarak, yabancı film-dizi izleyerek, sözlük kullanarak ve en önemlisi pratik yaparak halledebilirsiniz.

Ezberlemeye Çalışmak: Ezberlemek, sizi yeni bir dil öğrenirken sınırlandırır ve gelişiminizi olumsuz etkiler. Bu sebeple ezber yapmak yerine öğrenmeniz gereken yeni kelimeleri cümle içinde kullanmaya özen gösterin, belirli kalıplaşmış cümleleri farklı kelimeler kullanarak yenilmeye ve çeşitlendirmeye çalışın.

Hata Yapmaktan Çekinmek: Öğrenme aşamasında hata yapmaktan çekiniyoruz. Bu nedenle kusursuz bir şekilde İngilizce öğrenmeye çalışırken sağlıklı ilerleyemiyoruz. Hata yaparak öğrenileceği düşüncesiyle barıştığınız zaman İngilizceyi öğrenmeye başladığınızı fark edeceksiniz.

Pratik Yapmamak: Dilin temel becerilerinden konuşma ve dinleme alışkanlıklarına yeterli derecede önem verilmemesi, İngilizcenin gelişme sürecini yavaşlatmaktadır. Bu durumda ise dil etkin bir şekilde kullanılmadığından dili kullanma da zorlanmalar oluşacaktır. Örneğin, kullandığımız mobil cihazlara yükleyeceğiniz uygulamalarla bile gün içerisinde 10 dakikalık pratikler yapmanız sizi ileri taşıyacaktır.

Gramere Odaklanmak: Bir dilin matematiğini çözmek için elbette o dilin kendine has kurallarını bilmek gerekir. Ancak cümle kuracağınız zaman gramere odaklanırsanız konuşmanız gecikir ve İngilizce öğrenme süreciniz büyük ölçüde yavaşlar. 

Aceleci Davranmak: ilk bisiklet kullanma deneyiminizi düşünün. Belki de defalarca fren yerine gaza basıp düştünüz. Her seferinde biraz daha ilerleyerek en sonunda bisiklet kullanmayı öğrendiniz. İngilizce öğrenmeyi de bisiklet sürmeye benzetebiliriz. Başlangıçta zorlanabilirisiniz. Pes etmeden, düşe kalka öğrenmeye devam ettiğiniz sürece azminizin sonuçlarını da almaya başlayacağınızdan şüpheniz olmasın.

Öğrenme Kanallarını Kısıtlamak: İngilizce öğrenmek için sadece okul kitaplarına bağlı kalmamalısınız. Dijital dünyanın sunduğu avantajları kullanarak ingilizce öğrenme deneyiminizi zenginleştirebilirsiniz. İlgili uygulamalardan yararlanabilirsiniz böylelikle telefonda geçirdiğiniz vakti de verimli kullanmış olacaksınız.

Aksanlı Konuşmaya Çalışmak: Aksanlı konuşmayı bir zorunluluk olarak görmemelisiniz. İleri seviyelerde ana dili İngilizce olan kişilerle yapacağınız pratiklerle bu konuda kendinizi geliştirebilirsiniz.

Araştırmamak: Pek çoğumuz genellikle bize ne öğretildiyse onunla yetiniriz. İngilizceyle ilgili merak ettiğiniz ne varsa sorun ve araştırmalarınızı eksik etmeyin.

Kaynak için tıklayınız


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.