Öğrenci Kariyeri Banner

Rakip Analizi Yapabileceğiniz Siteler

Rakip Analizi Yapabileceğiniz Siteler

1) Ahrefs

En çok tercih edilen ve en kapsamlı site diyebiliriz. Kullanılan anahtar kelimelere bakabilir, backlink izleyebilir, rakiplerinizle kendinizi karşılaştırıp sıralamanızı görebilir ve rakip analizi yapabilirsiniz. Bu platformun en iyi deneyim için ücret istediğini de belirtmeliyiz.

2) Buzzsumo

“Hangi içeriğin veya rakiplerin paylaşımlarında en iyi performansı gösterdiğini analiz ediyor.” sloganıyla yola çıkan Buzzsuma,  internet sitesine girdiğinizde karşınıza çıkan arama kutusuna bir konu veya bir kategori ismi yazarsanız karşınıza kapsamlı bir içerik havuzu çıkarıyor. Herhangi bir konuda en fazla paylaşılan içeriği görmek için kullanabileceğiniz bu sitede dilerseniz güncellemeleri uyarı şeklinde e- posta olarak alabiliyorsunuz. 

3) Ubersuggest

Anahtar kelimelerle ilgili birçok detayı gösteren, hangi kelimelerin mevsimlere göre ne kadar sıklıkla arandığını gösteren, anahtar kelime önerilerinde bulunan bir rakip analizi sitesidir. Bu sitenin en güzel yönü ise tamamen ücretsiz olması.

4) Dijilopedi SEO & SERP Analiz

Rakip analiz siteleri arasında en kapsamlı sitelerden biri olan Dijilopedi SEO & SERP Analiz, sizlere en çok yapılan arama sorguları, indekslenen sayfalar, site haritası, anahtar kelime analizi, backlink analizi, mobil uyumluluk testi, rakip analizi, crawl edilevilirlik testi, anahtar kelime yoğunluğu, site hız testi ve site sıralaması gibi hizmetleri sunmakta.

5) Semrush

Booking, Ebay, Disney gibi güçlü refeanslara sahip olan bir site. Semrush’ta da backlink denetimi, rakip analizi, site sıranızın takibi ve SEO denetimi gibi hizmetleri sunuyor. 

Kaynak için tıklayınız

 


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.