Öğrenci Kariyeri Banner

IMEI Kayıt Ücretlerine Devasa Zam!

IMEI Kayıt Ücretlerine Devasa Zam!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılında çeşitli vergi, harç ve cezaları hesaplarken kullanılan Yeniden Değerleme Oranı’nı açıkladı. Açıklamalara göre, IMEI kayıt ücretlerinin 6 bin 091 TL'ye yükseleceği öğrenildi.

Akıllı telefon fiyatları her geçen gün biraz daha artıyor. Özellikle ülkemizdeki çoğu telefon kullanıcı yüksek vergi oranlarından dolayı çözümü yurt dışından telefon getirtmekte buluyor. Ancak getirilen cihazların kullanılabilmesi için IMEI kaydının yapılması gerekiyor.

Bu ücret 2022 için 2732 TL olarak kararlaştırılmıştı. Ancak ödenen bedelin yakın zaman içerisinde zamlanması bekleniyor.

Yüzde 122.9 Oranında Zam Bekleniyor!

TÜİK'in açıkladığı Yeniden Değerleme Oranı’na göre, geçtiğimiz sene yüzde 36,2 civarında olan oran, 2023 için yüzde 122,9 olarak belirlendi. Ne yazık ki bu IMEI kayıt ücreti ya da pasaport harcı gibi pek çok şeyde fiyatların artacağını ifade ediyor.

Geçtiğimiz yılın pasaport kayıt ücreti ve 2023’e ait Yeniden Değerleme Oranı’nı baz alarak yapılan hesaplara göre ücretler ise şu şekilde:

  • 2022 IMEI kayıt ücreti: 2 bin 732 TL
  • Zam oranı: Yüzde 122,9
  • 2023 IMEI kayıt ücreti: 6 bin 89 TL
  • Zam tutarı: 3 bin 357 TL

Tekrar belirtmekte fayda var ki burada belirtilen ücretler Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan Yeniden Değerleme Oranı baz alınarak hesaplandı. Bu nedenle aralık ayında belirlenen yurt dışı telefon kayıt ücreti bir miktar farklı olabilir. Yine de bu hesaplamanın oldukça yakın sonuç vereceği tahmin ediliyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.