Öğrenci Kariyeri Banner

Elon Musk Çalışanlarını İlginç Bir Yöntemle Kovuyor!

Elon Musk Çalışanlarını İlginç Bir Yöntemle Kovuyor!

Elon Musk bugün Twitter çalışanlarının yarısını kovacak. Şu anda tüm şirket çalışanları yeni patrondan gelecek maili bekliyor.Twitter satın alımı için aylardır uğraşan Elon Musk, her ne kadar şirketin yönetim kurulu ile yaşadığı çatışma nedeniyle mahkemelik olmasına rağmen anlaşmaya sadık kaldı ve sonunda istediğini elde etti.

Twitter merkez binasına elinde lavaboyla giren Elon Musk, aslında temizlik yapacağının sinyallerini önceden vermişti. Masasına oturduktan sonraysa ilk işi kıdemli yöneticileri tek tek işten çıkarmak oldu. Bunun ardından dikkarleri üstüne topladı ve yeni kararlar vermeye devam etti.

Binlerce Kişiyİ Kovacak!

Şirketin başına geçtikten sonra platformun kullanıcılarına sunulan hizmetlerden şirket içi ve yönetimsel politikalara kadar birçok şeyi değiştirdi. Fakat bir kez daha çalışanlarını işten çıkaracak olmasıyla gündeme geldi. Üstelik bu sefer birkaç bin kişiyi birden kovacak.

Musk tarafından dün çalışanlarına gönderilen e-posta ile tüm şirket bir gece de karıştı. Henüz kimlerin gidici kimlerin kalıcı olduğu bilinmiyor olsa da bugün herkese e-posta beklemesi söylendi. Yapılan açıklamalar ve gönderilen e-postalardan anlaşıldığı kadarıyla Musk, Twitter bünyesindeki 7 binden fazla çalışan sayısını en az yüzde 50 oranında azaltmayı amaçlıyor. Bu da 3 bin 500’den fazla kişinin kovulacağı anlamına geliyor.

Bu kişiler yaptıkları işe veya ne kadar çalıştıklarına göre yapılan bir performans sırasına göre seçilmeyecek. Şirket için her bölümde minimum sayıda kişinin çalışacağı hesaplanacak ve geri kalanlar direkt olarak işten çıkarılacak.

Gönderilen e-postaya göre şirkette çalışma süreci devam edecek kişiler iş hesapları, kovulanlar ise şahsi mail adresleri üzerinden bu bildirimi alacaklar. Zira mesaj kendilerine ulaştığı sırada şirket hesaplarından ofis giriş kartına kadar her şey geçersiz olacak.

 

Kaynak


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.