Öğrenci Kariyeri Banner

IMDb, 2022'nin En İyi 10 Filmini Açıkladı!

IMDb, 2022'nin En İyi 10 Filmini Açıkladı!

IMDb, kullanıcıların oylarıyla belirlenen 2022'nin en iyi filmlerini paylaştı. 100 yapımın yer aldığı listenin zirvesindeki 10 film şu şekilde:

10-  Kuzeyli (The Northman) - IMDb: 7,1

Kuzeyli, öldürülen babasının intikamını almaya kararlı olan bir Viking prensinin hikayesini konu ediyor. 

9- The Banshees of Inisherin - Imdb: 8,0

The Banshees of Inisherin, uzak bir İrlanda adasında yaşayan iki arkadaşın hayatına odaklanıyor. İçlerinden biri artık arkadaşlıklarını sonlandırmak istediğinde ikili kendilerini endişe verici durumların içinde bulur.

8- Elvis - Imdb: 7,4 

Elvis, Rock ‘N’ Roll müziğin kralı” Elvis Presley’nin hayatını konu ediyor. Elvis Presley’in hayatının bilinmeyenlerinin gözler önüne serildiği filmde Presley’in hayat yolculuğu, onu henüz kimse tanımazken keşfeden ve müzik yolculuğunda yanında yer alan esrarengiz menajeri Albay Tom Parker’ın anlatımı ile şekilleniyor.

7- Suikast Treni (Bullet Train) - Imdb: 7,3

Suikast Treni, Tokyo’daki bir trende birbirinden farklı nedenlerle birbirlerini öldürmeye çalışan bir grup sıikastçıya odaklanıyor.

6- On Üç Yaşam (Thirteen Lives) - Imdb: 7,8 

Bir futbol takımı ve koçları, şiddetli yağmur ve sel nedeniyle Taylan’da bir mağarada mahsur kalır. Yanlarında erzak olmayan ekip, oksijen seviyelerinin de düşmesiyle birlikte bir ölüm kalım savaşıyla karşı karşıya kalır. 

5- Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok (Im Westen nichts Neues) - Imdb: 7,8

Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok, Birinci Dünya Savaşı sırasında Batı Cephesi’nde savaşan bir Alman askerinin hikayesini konu ediyor. Savaşın ilk günlerinde coşkuyla siperlerde yer alan Paul ve silah arkadaşları, savaş devam ettikçe kendilerini korku ve büyük bir çaresizliğin içinde bulur.

4- Her Şey Her Yerde Aynı Anda (Everything Everywhere All at Once) - IMDb: 8,1

Her Şey Her Yerde Aynı Anda, dünyayı kurtarması gerekecek zorlu bir maceraya sürüklenen bir kadının hikayesini konu ediyor. Evelyn, yıllar önce kocasıyla birlikte Çin’den Amerika’ya göç edip yeni bir hayata başlar. Aile hayatı ve işiyle sıradan bir yaşam süren Evelyn, kendisini bir anda dünyayı kurtarması gereken çılgın bir maceranın içinde bulur.

3- The Batman - IMDb: 7,8

The Batman, suçluların kalplerine korku salan Batman’in Riddler isimli bir seri katille mücadelesini konu ediyor. Batman olarak iki yıl sokaklarda dolaşmak ve suçlulara korku salmak Bruce Wayne’i Gotham City’nin karanlığının kalbine sürükledi. Gizemli bir seri katil Riddler, şehrin seçkinlerini hedef alıp bir dizi sadist ve hain saldırı gerçekleştirdiğinde Batman, Riddler’in izini sürmeye başlar.

2- Avatar: The Way of Water - Imdb: 8,1 

Avatar serisinin 2009 yılında küresel bir fenomen haline gelen devam halkası; bu defa James Cameron’un yaratmış olduğu öykü evreninin hem kökenlerine iniyor hem de sınırlarını genişletmeyi hedefliyor.

1- Top Gun: Maverick - IMDb: 8,4

Top Gun: Maverick, pilot Pete “Maverick” Mitchell’in hava kuvvetlerine geri dönüşü sonrası yaşananlara odaklanıyor. Amerika Birleşik Devletleri Deniz Kuvvetleri Teğmeni Pete “Maverick” Mitchell, donanmaya verdiği 30 yıllık başarılı hizmetin ardından, test pilotu olarak sınırları zorlar. 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.