Öğrenci Kariyeri Banner

İlber Ortaylı'ya Göre 30 Yaşına Gelmeden Önce Yapılması Gereken 3 Şey!

İlber Ortaylı'ya Göre 30 Yaşına Gelmeden Önce Yapılması Gereken 3 Şey!

Candaş Tolga Işık'ın YouTube'daki programına katılan İlber Ortaylı, gençlere 30 yaşına gelmeden önce muhakkak yapmaları gerekenler konusunda önerilerde bulundu.

Özellikler spor, müzik ve yabancı dil konularına vurgu yapan Ortaylı, gençlerin bu yönlerini geliştirmelerinde ailenin, okulun ve devletin rolünün de büyük olduğu ifade etti.

'Yetenekler Doğru Yönlendirilmediği İçin Herkes Futbolcu Oluyor'!

Spora yaktın olan insanların çoğunlukla futbola yönlendirilmesine sitem eden Ortaylı, "Eskrim şampiyonu olacak, yüsek atlamada şampiyon olabilecek bir kabiliyet, bir zihne sahip olan çocuk mahalede futbol oynuyor.

Niçin futbolcu da basketbolcu, eskrim şampiyonu veya petatloncu değil? Burada okulun, ailenin ve devletin bu kabiliyetleri tespit edip götürmesi gerekir. Bu olmadığı için herkes top koşturuyor" şeklinde konuştu. 

Ortaylı, ikinci olarak yabancı dilin 30 yaşına gelmeden geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Üçüncü sıraya ise müziği koyan Ortaylı, bir entrüman çalmanın ve müzik konusunda kendini geliştirmenin çok önemli olduğunu vurguladı.

Tüm bunların çok erken yaşlarda öğrenilmesi gerektiğini söyleyen Ortaylı, 30 yaşından sonra bu gibi becerileri geliştirmenin zor olduğunu ve çabuk unutulduğunu belirtti.

40 Yaşına Kadar Tüm Bu Becerileri Tamamlamış Olmak Gerekiyor!

Candaş Tolga Işık'ın 40 yaşından önce yapılması gerekenler sorusunu da yanıtlayan Ortaylı, 40 yaşına kadar tüm bu berileri kazanmış ve temel dünya bölgelerini gezmiş olmak gerektiğini söyledi.

Ortaylı, "Coğrafyanızın kitaptan hakikate dökülmüş olması gerekir. Coğrafya ve tarih gibi hafıza gerektiren bilgilerin okunmuş ve tatkik edilmiş olması gerekir. 40'ından sonra insana bilgelik dediğimiz şey geliyor. Yani orta yaşlı insan, yaşlı insan güzel düşünmeye, sentez yapmaya ve dengeyi bulmaya geliyor" ifadelerini kullandı.

İlber Ortaylı'nın gençlere geleceğe dair öneriler verdiği programın tamamını izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.