Öğrenci Kariyeri Banner

Amerika'da Dil Eğitimi Almanın Avantajları!

Amerika'da Dil Eğitimi Almanın Avantajları!

İngilizce öğrenmek ve geliştirmek isteyen öğrencilerin en çok tercih ettiği ülkelerin başında Amerika Birleşik Devletleri geliyor. Araştırmalara göre bu amaçla ABD'ye her yıl 60 bin civarında öğrenci ABD'yi tercih ediyor.

ABD'de, İngilizce eğitimi veren 400 civarında kurum bulunuyor. Bu kurumlardaki İngilizce programları, başlangıç seviyesindeki kurlardan başlayıp uzmanlık seviyesindeki kurlara kadar farklı seviyelerdeki öğrencilere hitap ediyor. 

ABD’yi Tercih Etmek İçin 6 Neden:

  • Ülkenin dünyadaki imajı,
  • Çok kültürlü sosyal hayatının cazibesi,
  • Her seviyeye göre son eğitim teknikleri ve teknolojileri kullanılarak verilen İngilizce eğitimi,
  • Part-time iş seçenekleri ile eğitim masraflarının karşılanmasına katkıda bulunabilme,
  • Sosyal hayatın içinde İngilizce pratiği yapabilme olanağı,
  • Dünyadaki birçok kişinin merak ettiği Amerikan şehirlerini gezip görebilme ve bu şehirlerdeki hayatı bizzat deneyimleyebilme gibi avantajlar sağlıyor.

İngilizce eğitimi veren kurumlar öğrencilerin amaçlarına göre farklı eğitim programları uyguluyor. ABD'deki üniversitelerde eğitim görmek isteyen başlangıç seviyesindeki öğrencilere yönelik yoğunlaştırılmış İngilizce programlarında öğrencilere genellikle haftada 20 ila 30 saat arasında eğitim verilerek öğrenciler İngilizce yeterlik sınavlarına hazırlanıyor.

Dikkat Edilmesi Gerekenler:

İngilizce eğitimi alınacak kurumun seçiminde dikkat edilecek ilk husus, söz konusu kurumun ABD'de bu kurumların akreditasyonunu sağlayan Accrediting Council for Continuing Education and Training (ACCET) ve The Commission on English Language Program Accreditation (CEA) adlı kuruluşlardan biri tarafından akreditasyonunun sağlanıp sağlanmadığıdır.

Dikkat edilecek ikinci husus, tercih edilecek kurumun Amerika Birleşik Devletleri’nde İngilizce eğitimi veren kurumların standartlarını belirleyen University and College Intensive English Programs (UCIEP) veya American Association of Intensive English Programs (AAIEP) adlarındaki kuruluşlardan birine üye olup olmadığıdır.

Dil Eğitimi Maliyeti

İngilizce eğitimi veren kurumların aylık ücretleri eğitim kurumlarına ve alınacak eğitimin süresine bağlı olarak 700 dolar ila 2 bin dolar arasında değişiyor.

Eğitim ücretinin yanında konaklama ve yeme - içme giderleri, kitap masrafları, ABD'deki uluslararası öğrencilerin yaptırmak zorunda olduğu sağlık sigortasının maliyeti ve günlük yaşam giderleri bu eğitim için ayrılması gereken bütçenin miktarını belirliyor.

Eğer eşyalı bir oda kiralamak isterseniz bulunduğunuz şehre ve konuma göre 200 dolar ila 500 dolar arasında aylık kira ödemeniz gerekiyor.

ABD'de yurt dışından gelen öğrenciler için sağlık sigortası yaptırma zorunluluğu bulunuyor. Bu Sigorta'nın yıllık maliyeti, kapsamına göre 600 dolar ila 1.700 dolar arasında değişiyor.

Yeme - içme giderleri için ise aylık 300 dolar ila 500 dolar arasında bir masraf söz konusu olacak. 

Amerika ve yurt dışındaki daha birçok ülkede eğitim fırsatları hakkında ayrıntılı bilgi almak için aşağıdaki butona tıklayarak Orbis'i ziyaret edebilirsiniz.

 

Orbis


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.