Öğrenci Kariyeri Banner

İlber Ortaylı’dan Tarih ve Atatürk İle İlgili Mutlaka Okunması Gereken Kitap Önerileri

İlber Ortaylı’dan Tarih ve Atatürk İle İlgili Mutlaka Okunması Gereken Kitap Önerileri

Geçtiğimiz günlerde YouTube'da Candaş Tolga Işık'ın sunduğu programa konuk olan İlber Ortaylı, Türkiye yakın tarihi ve Atatürk ile ilgili okunması gereken kitaplar hakkında önerilerde bulundu.

Korkut Boratal, Yakup Kepenek, Halil İnalcık, İlhan Tekeli ve Selim İlkin gibi yazarların kitaplarının mutlaka okunması gerektiğini söyleyen Ortaylı, yakın iktisat tarihinin de mutlaka okunması ve anlanması gerektiğini vurguladı.

İlber Ortaylı'nın Diğer Önemli Kitap Önerileri:

İkinci Dünya Savaşı Türkiyesi - Cilt 1,2,3 - İlhan Tekeli, Selim İlkin

Oxford An Economic and Social History Of The Ottoman Empire - Halil İnalcık, Donald Quataert

Türkiye ve Türkler - Andrew Mango 

Andrew Mango, Atatürk döneminin ardından İnönü ve Menderes' le başlayıp askeri müdahaleler sürecinden geçerek günümüze uzanan siyasal gelişmeleri modernleşme çabası açısından yorumluyor.

Modern Türkiye'nin Doğuşu - Bernard Lewis

Modern Türkiye’nin Doğuşu, konunun duayeninden son 250 yılımızı; Osmanlı İmparatorluğunun duraklama döneminden itibaren Türk çağdaşlaşma tarihini, Cumhuriyetin ilk ve engebeli yıllarını anlamlandırmak için başvurulabilecek güncellenmiş ve önemli bir kaynaktır.

Tek Adam Mustafa Kemal - Şevket Süreyya Aydemir

Modern Türkiye’nin Doğuşu konunun duayeninden, son 250 yılımızı; Osmanlı İmparatorluğunun duraklama döneminden itibaren Türk çağdaşlaşma tarihini, Cumhuriyetin ilk ve engebeli yıllarını anlamlandırmak için başvurulabilecek güncellenmiş ve önemli bir kaynaktır.

İkinci Adam - Şevket Süreyya Aydemir

kinci Adam'ın bu birinci cildi, İnönü'nün doğumundan, Atatürk'ün ölümüne kadar geçen devreyi alır. Bu devrede İnönü'nün soy ilişkileri, tahsil hayatı ve bundan 60 yıl önce, bir gizli ihtilal cemiyeti ile başlayan siyasi ilgileri ve sonra ordu hayatı yer alır. 

Suyu Arayan Adam - Şevket Süreyya Aydemir

Bu kitap, ilkokul öğretmeni olarak yetişmek üzereyken, Birinci Dünya Harbinde savaşa katılan ve sonra Büyük Turan'ı kurmak yolunda Kafkas, Hazer ülkelerine koşan bir Türk gencinin hikayesidir.

Yazımıza kaynak olan, İlber Ortaylı'nın kitap önerilerinin yanı sıra farklı konulara da değindiği programın tamamını izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.