Öğrenci Kariyeri Banner

Netflix'te Film İzlerken Dil Öğreten Eklenti: Language Reactor

Netflix'te Film İzlerken Dil Öğreten Eklenti: Language Reactor

Maalesef ki dil öğrenme konusunda ülkemizde hala büyük bir sıkıntı var. Bir kesim ikinci dil seviyesinde hakim iken, bir kesim hala "anlıyorum ama konuşamıyorum" seviyesinde çırpınıyor.

Bu konuda çaba sarf edenler için en keyifli yollardan biri yabancı dizi ve filmler. Google Chrome'da yer alan bir eklenti olan Language Reactor da tam olarak bu amaca hizmet ediyor.

Öğrenmek istediğiniz dilde film ve dizi izleyerek becerilerinizi kendi başınıza, etkin ve zevkli bir şekilde geliştirebilirsiniz.

Language Reactor Nedir?

Language Reactor dil öğrenmek için güçlü bir araç kutusudur. Yerli materyallerden keşfetmene, anlamana ve öğrenmene yardımcı olur. (eski ismi 'Language Learning with Netflix)

Netflix

Uzantı, Netflix web sitesinde film ve dizi izlerken aynı anda iki dilde alt yazıları, açılan sözlük, duyarlı video oynatma kontrolleri ve daha pek çok özellik ekler. Örneğin anlamını bilmediğiniz bir kelimeyle karşılaştığınızda, imleci kelimenin üzerine getirirseniz anlamını görebilirsiniz.

YouTube

YouTube'da dilediğimiz her dilde ve her konuda video bulabiliriz. Bu kapsamda, eklenti sayesinde gerçek dil ile kavrayışınızı geliştirebilirsiniz.

Kitaplar ve Web Siteleri

Metni içe aktar, Language Reactor kendi dilinizde otomatik çeviri ekleyerek metni süper gerçekçi bir metinden konuşma özelliği ile okuyacaktır.

Uzantı, şu anlık Windows ve MacOS çalıştıran masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda Google Chrome'da çalışıyor.


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.