Öğrenci Kariyeri Banner

İlber Ortaylı'dan İmar Affına İlişkin Açıklama!

İlber Ortaylı'dan İmar Affına İlişkin Açıklama!

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetinde iki büyük depremin ardından kurtarma ekiplerinin ve yardım kuruluşlarının çalışmaları devam ediyor. 

Depreme ilişkin açıklama yapan Prof. Dr. İlber Ortaylı, imar affı uygulamasının derhal kaldırılması gerektiğini belirterek, "Bunun Anayasa’ya konacak lüzumsuz koruma maddelerden daha gerekli olacağı açık." diye konuştu.

'İmar Affı Derhal Kaldırılmalı'!

Tarihçi, akademisyen ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, imar affı uygulamasının derhal kaldırılması gerektiğini dile getirdi. Ayrıca yabancı uyruklulara arazi satılmasının kaldırılması gerektiğini ifade eden Ortaylı, "Ülkenin nüfusu maalesef arazilerin hoyratça kullanılmasına müsait değil. Sevgili vatanımızın toprakları ve kıyılar, bir imtiyaz olması gereken Türk vatandaşlarının bile ihtiyaçlarına yetmez" diye konuştu.

Hürriyet gazetesindeki köşesinde deprem felaketine ilişkin bir yazı yazan Ortaylı, "İmar affı gibi kötü bir uygulamanın, böyle bir âdetin derhal kaldırılması lazım. Bunun Anayasa’ya konacak lüzumsuz koruma maddelerden daha gerekli olacağı açık" ifadelerine yer verdi.

Deprem potansiyeli olan İstanbul'da da diğer bölgelerde bulunan kusurların bulunduğunun altını çizen Ortaylı, "Türkiye’de depremin kendisinden çok deprem sonrası dönemin bir faciaya dönüşme ihtimali artıyor" dedi.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.