Öğrenci Kariyeri Banner

BM'den Korkutan Deprem Açıklaması!

BM'den Korkutan Deprem Açıklaması!

Birleşmiş Milletler’in Yardım Şefi Martin Griffiths, Türkiye’yi ve Suriye’yi etkileyen depremdeki can kaybının 50.000’i geçeceğini beklediklerini açıkladı.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük deprem, tüm Türkiye’nin yüreğini dağladı. 10 ili etkileyen şiddetli depremlerde can kaybı sayısı ise her gün artmaya devam ediyor. Birleşmiş Milletler Yardım Şefi depremler hakkında herkesi korkutan bir açıklama yaptı.

'Yüzyılın En Berbat Olayı'!

Türkiye’de gerçekleşen ve Suriye’yi de etkileyen afetle ilgili Birleşmiş Milletler Yardım Şefi, yaptığı açıklamada bunun iki katı can kaybı yaşandığını öngördüklerini belirtti. Birleşmiş Milletlerin Yardım Şefi Martin Griffiths, yaptığı açıklamada BM’in Türkiye’de gerçekleşen afetle ilgili ne beklediklerini açıkladı. Griffiths, röportajında şu ifadelere yer verdi;

“Can kaybı sayısını şu anda tam olarak tahmin etmek gerçekten zor çünkü enkazın altına erişmek gerekiyor. Ama şu andakinin iki katına çıkacağına eminim, ve bu korkutucu.”

Afet risklerini hesaplayan bir kurum olan Risklayer da bu afetteki can kaybı sayısının en az 52.000 olduğunu, yaralılarla birlikte bu sayının 105.000’e ulaşabileceğini duyurmuştu. Son açıklanan resmi rakamlara göre de; Türkiye’deki can kaybı 24.617, Suriye’deki can kaybı 5.279 oldu. 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.