Öğrenci Kariyeri Banner

Dünyanın En İyi Üniversitelerinden Ücretsiz 4 Film-Sinema Eğitim Kursu

Dünyanın En İyi Üniversitelerinden Ücretsiz 4 Film-Sinema Eğitim Kursu

1.    Senaryo Yazarlığına giriş-Massive Open Online Course (MOOC) – University of East Anglia
Senaryolar, diğer tüm film yapımcılığının aktığı temel çalışma olan çoğu dramatik film için başlangıç noktasını oluşturur. Tüm ihale romantizmi, korku ile aksiyon ve unutulmaz çizgiler senaristin masasında başlar. Bu ücretsiz çevrimiçi kurs, profesyonel bir senaryonun arkasındaki temel unsurları ve temel kavramları size tanıtacaktır. Doğu Anglia Üniversitesi Edebiyat, Drama ve Yaratıcı Yazma Okulu, bu kursu eğitmenler ve ünlü yaratıcı yazma kurslarının yeni mezunlarıyla birlikte oluşturdu.
Senaryo yazımında yeni olan herkes için ve senaryo yazımını profesyonel bir seviyeye yükseltmek isteyen yazarlar için daha çok deneyim kazanma adına neredeyse bir zorunluluktur, denilebilir. Senaryoya yaklaşmak için ortak bir kelime hazinesi oluşturacak ve dramatik adaptasyon, suç senaryosu ve diğer türler ve becerilerdeki yaklaşan kursların temelini oluşturacaktır. 


2.    Edebiyat ve Sinemada varoluşçuluk – Free Online Audio – Hubert Dreyfus, UC Berkeley
Hubert Dreyfus tarafından “Edebiyat ve Filmde Varoluşçuluk” dersinin içeriği diğer kullanıcılara da sunulmuştur. Üç film izlenerek Dostoyevski ile Kierkegaard’ın Hıristiyanlık tanrısının teolojik olmayan bir versiyonunu koruma girişimleri ve Nietzche’nin ise bizi geleneğimizin sunduğu Tanrı'nın herhangi bir versiyonuna olan inançtan kurtarma girişimi incelenip tartışılıyor. Yahudi/Hıristiyan Tanrısını yeniden yorumlamak ve böyle bir tanrının hala yaşayan bir tanrı olup olmadığını belirlemek için çeşitli girişimler etrafında düzenlenmiş bir kurstur.
Bu tür konulara ilgisi olanlar için dersten önce belki de okunabilecek  Alıntılarla Nietzsche’yi Anlamak konulu yazımıza da göz atmanızda fayda var.


3.    Film ve Edebiyatta Holokost– Free Online Course – Todd Presner, UCLA
Film ve edebiyatta Holokost, edebiyat ve film medyası aracılığıyla dehşetini hayal etmeye çalışırken karşılaşılan zorlukları ve sorunları inceleyerek Holokost tarihi ve bugünkü hafızası hakkında bilgi veren bir derstir. 


4.    Film Deneyimi – Free Online Course – David Thorburn, MIT
Hepimizin en sevdiği film eleştirmenleri vardır. Onlara yönelme sebebimiz belki iyi yazdıklarında ya da zevklerimizi paylaşıyor olmalarınadır ama en iyileri — aksi takdirde umursamayacağımız türler ve yönetmenler hakkında bile okuduğumuz eleştirmenler — filmleri yeni bir şekilde görmemizi sağlıyor. Özellikle, onları yaptıkları gibi görmemizi sağlıyorlar ve sinema tarihi ve teorisine batmış profesyonel bir eleştirmenin bakış açısı (izledikleri binlerce ve binlerce saatlik gerçek filmlerden bahsetmiyorum bile) her zaman bir zenginliğe sahip olacak. 

Thorburn'un derslerinin içeriği şu şekildedir: 
•    " Film nedir?" 
•    “Buster Keaton ve Charlie Chaplin'in sessiz komedileri”
•    “Hollywood stüdyosu”
•    “Alfred Hitchcock'a1970'lerde Amerikan filmine ve İtalyan neorealizmi”
•    “François Truffaut ve Akira Kurosawa”
Filmin dilini çözmek için yeni geliştirilmiş bir yeteneğe sahip olan kurstan çıktığınızda, kendiniz bir eleştirmen olma çağrısını duyabilir veya duymayabilirsiniz — ama en azından bir sonraki multipleks yolculuğunuzu daha ilginç hale getirecektir.

ÖZGÜN İÇERİK
 


Eda Nur Soysal

Hevesli yazar, bilim insanı, araştırmacı👩🏻‍🔬

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.