Öğrenci Kariyeri Banner

YouTube'dan Radikal Karar!

YouTube'dan Radikal Karar!

Premium özelliği satmak için reklam sayısını artıran platform, şimdi de 4K çözünürlüğü ücretli hale getirecek.Youtube 4K videoları sadece Premium kullanıcılara özel olacak.

Video izleme platformu YouTube, milyonlarca aboneye sahip olmasının yanında popülerliğini giderek artırmaya da devam ediyor. Platformda hem bir gelir modeli bulunurken hem de izleyiciler ücretsiz olarak video izleme olanağı buluyor. Fakat Premium ile birlikte işlerin değiştiğini görüyoruz.

Platform, daha önceden kullanıcılardan gelir elde edebilmek için abonelik getirmişti. Ücretsiz modeli kullananları bezdirme amacıyla da reklam sayısı artırıldı. Son gelen özellikle birlikte 4K özellik de artık ücretli olacak.

4K Videolar Ücretli Olacak!

Video başlangıcında gösterilen reklam sayısını 2 olarak belirleyen YouTube, kullanıcıları ücretli olan YouTube Premium'a geçirmek için bu sayıyı 5'e çıkardı. Daha fazla kişiyi ücretli sisteme geçirmeyi amaçlayan uygulama bu kez de 4K çözünürlüklü videolar için yeni bir ücretlendirme getirecek.

Şimdilik sınırlı sayıda kullanıcıda test edilen bu özellikle birlikte, videoların çözünürlükleri de ücretli olacak. 2160p yani 4K çözünürlük için Premium üyesi olmak şart olacak.

Platformdan henüz konuyla ilgili bir açıklama gelmedi. Ancak YouTube her geçen gün ücretli abonelik için kullanıcıları bezdirecek özellikler bulmaya devam ediyor. Reklam sayısı başlangıçta 5 saniye sonrasında atlama imkanı tanırken, izleyiciler şu anda 1 dakikayı bulan hatta geçen videoları izlemek zorunda kalıyor. Kullanıcı, ücretli aboneliğe geçmediği sürece bu reklamları izlemesi gerekiyor.

Kaynak

 

 


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.