Öğrenci Kariyeri Banner

Heykele ve Bildiğimiz Objelere Bambaşka Bir Boyut Getiren Sanatçı: Colin Roberts

Heykele ve Bildiğimiz Objelere Bambaşka Bir Boyut Getiren Sanatçı: Colin Roberts

Los Angeles merkezli sanatçı Colin Roberts, 2008 yılında perspeks ve plexiglasstan yastıklar yapmaya başladı. Heykele yastık formu verip bunları sanki içlerinde hayat varmış gibi bizlere sunmasıyla oldukça ilgi çekici sunumlar oluşturmuş Roberts.

Bildiğimiz peluş ve yumuşak olan yastıkları heykel formunda nasıl sunduğunu bende sizler gibi merak ediyorum. Sanatçı bu çalışmalarıyla bizlere heykele, sanata bambaşka bir açıdan bakmamızı sağlamış bulunuyor. Özellikle korona günlerinde birçoğumuzun evde vakit geçirmesi dolayısıyla bu yastıklarda sunulan neşeyi illüstrasyon olarak görüp, kendi içimizde de bu hareketi neşeyi yakalayabiliriz. Önemli olan bakış açısı değil mi ?

Roberts yapmış olduğu çalışmaları bir röportajında şöyle özetlemiş “Yastık şeklini kullanmak için ilham aldım çünkü bu çok yaygın bir nesne, ancak insanlar olarak hepimizin farkında olmadan özel bir ilişkimiz var. Yastık, dinlenmeye ihtiyaç duyduğunda her insanın tanıyabileceği ve özleyebileceği bir şeydir. Zihnimiz, bedenimiz ve ruhumuz için rahatlık, dinlenme ve uykuyu temsil ediyor.”

Bu yazımızda sizleri yazıya ve düşünceye doyurmaktan ziyade görüntüye doyurmayı istedik. Bu neşeli görüntülere bakarak evde de olsa yaşamın bir boyutunda neşeyi yakalayabiliceğimizi daima hatırlayabilmek dileğiyle.

Colin Roberts'in çeşitli çalışmalarına buradan ulaşabilirsiniz.

korona günleri

 

colin roberts

korona günleri


Büşra Canpolat

Kocaeli Üniversitesi - Hukuk Fakültesi

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.