Öğrenci Kariyeri Banner

Herkesin Aklındaki Soruyu Yanıtladık: Network Ağımızı 5 Adımda Nasıl Genişletebiliriz?

Herkesin Aklındaki Soruyu Yanıtladık: Network Ağımızı 5 Adımda Nasıl Genişletebiliriz?

Networking, aslında çoğumuzun hayatında var olan bir yöntem. Farkına varmasak da etrafımızdaki kişilerle bunu gerçekleştiriyoruz. En basitinden iş başvurusu yapmak veya herhangi bir etkinliğe katılmak için network yaptığımız oluyor. Bu sayede farklı kişilerle iletişime geçip görünürlüğümüzü arttırabilir ve kendimize avantajlar oluşturabilir hale geliyoruz. 

Peki nedir bu Network?

Network; etrafınızdaki kişiler aracılığıyla başka biriyle iletişime geçmek, bağlantı kurmak ve bağlantıda kalabilmektir. Network yaptığınız zaman çevre edinebilir ve pek çok farklı insanla tanışabilir, kaynaşabilirsiniz. 

Network nasıl yapılır?

1. Yeni Bağlantılar Edinin

İster öğrenci, ister çalışan bir birey olun ama birileriyle bağlantı kurmaktan çekinmeyin. Var olan bağlantılarınız aracılığıyla yeni kişilerle tanışın ve çevrenizi genişletin. İçinize kapanık olmayın ve yeniliklere açık olun. Emin olun her tanıştığınız yeni insan size ufak da olsa katkıda bulunacaktır. 

2. Üniversite kulüplerinden yararlanın

Öğrencilerin faydalanabileceği ve network yapma fırsatı bulabileceği en kolay yöntemlerden biri üniversite kulüplerine katılmaktır. Her üniversite kendi bünyesinde çok fazla kulüp bulunduruyor. Bunlardan birine bile katılsanız network yapmanız için yeterli olacaktır. Ne kadar çok kulübe katılırsanız o kadar etkileşim alırsınız. Kulüplerde aktif rol alıp çeşitli faaliyetler göstermek size çok fayda sağlayacaktır. 

3. Etkinliklere Katılın

Şehir içi veya şehir dışı olmak üzere birçok yerde çok fazla sayıda etkinlik düzenleniyor. Öğrenciyseniz veya değilseniz bile bu etkinliklere katılım sağlayabilirsiniz. Katıldığınız bu etkinlikler network yapabilmeniz için önünüze fırsatlar çıkarabilir. Eğlenerek öğrenmek ve genel kültür seviyenizi arttırmak istiyorsanız kariyer ve benzeri etkinliklere katılım sağlamanız sizin açınızdan çok faydalı olacaktır. Özellikle öğrencilik zamanlarınızda boş vaktiniz olduğu zaman bunu değerlendirmek için çok güzel bir fırsat. Bu etkinliklerde yeni arkadaşlar edinebilir hatta belki iş bulma fırsatını bile yakalayabilirsiniz. 

4. Linkedin'i Aktif Kullanın

Günümüzde internet üzerinden bağlantı kurmak artık popüler hale geldi. Linkedin de bağlantı kurmak için en iyi platformlardan biri. Eğer daha fazla kişiye ulaşmak, kendinizi ileriye taşımak ve sektörde görünür olmak istiyorsanız kendinize mutlaka bir Linkedin profili oluşturun. Özellikle üniversite öğrencileri ve mezun öğrenciler staj, iş veya etkinliklerden haberdar olmak için Linkedin'den faydalanabilirler. Ayrıca alanında uzman kişilerle bağlantı kurabilir ve bu kişilerle iletişime geçebilirsiniz.

5. Üniversitede Staj Yapın

Öğrencilik hayatınız boyunca, kendinize yapacağınız en iyi yatırımlardan biri de staj yapmaktır. Kendi alanınızda tecrübe kazanmak, sektöre adım atmak ve kendinizi geliştirmek çok fazla önem arz ediyor. Bu şekilde network yapmanız da kolay hale geliyor. Üniversite döneminde kendinize kattığınız her yeni bilgi ve tecrübe ilerde sizi çok güzel yerlere taşıyacak. 

 

"Başarının bedelini bir dönem için ödemeyenler, başaramamanın bedelini bir ömür boyu öderler." - Mümin Sekman

 

Özgün İçerik

 


Aygül Binali

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Aygül Binali..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.