Öğrenci Kariyeri Banner

Herkese Karşı Güçlü Bir Kadın Örneği Olan Trendyol'un Kurucusu: Demet Mutlu

Herkese Karşı Güçlü Bir Kadın Örneği Olan Trendyol'un Kurucusu: Demet Mutlu

Bütün kadınlara ilham veren Demet Mutlu, 10 yıl önce girişimci olup bir marka yaratmaya karar verdiğinde, kafasında dünyaca popüler olan bir “e-ticaret markası” yaratmak vardı. “Tutkuyla çalışan, şansı yakalıyor” sloganı ile, Türkiye’nin en büyük e-ticaret platformlarından bir olan Trendyolu kurdu. Demet Mutlu, Peak Games’in de kurucuları arasında bulunan, Türkiye’nin ilk teknoloji ‘unicorn’unu yaratan Trendyol’un kurucusu ve CEO’sudur.

Trendyol'un Kurucu ve CEO'su Demet Mutlu'yu Yakından Tanıyalım

Trendyol'un Kurucu ve CEO'su Demet Mutlu'yu Yakından Tanıyalım

Demet Mutlu, Türk girişimci kadınların arasında yer alan Trendyol'un kurucusu ve CEO'sudur. 1971 yılında ABD'nin New York eyaletinde doğmuştur. Demet Mutlu, lise öğretimini İtalya'da tamamladıktan sonra New York Üniversite Ekonomi bölümünden mezun olmuştur. Üniversite eğitiminden sonra iş hayatına atılan Demet Mutlu değerinin yaklaşık 150 milyon dolar olduğu şirkette üst düzey marka yöneticisi olarak iş dünyasına girmiştir. Demet Mutlu, Hong Kong, Japonya, İsviçre ve ABD gibi ülkelerde iş deneyimi kazanmıştır.

Demet Mutlu, Harvard Üniversitesi MBA programına kabul almıştır. Başarılı bir iş hayatı ve okul hayatı vardır. Fakat master öğreniminin ikinci yılında okulu bırakarak ilham aldığı Mark Zuckerberg gibi kendi işini kurmaya karar vermiştir. İlk zamanlarda bu fikri çevresindeki kimse desteklememiştir. Demet Mutlu, pes etmemiş birkaç ortak bularak günümüzün en popüler e-ticaret uygulaması olan Trendyol.com'u kurmuştur. 

Demet Mutlu Trendyol'u 300 Bin Dolar Sermaye İle Kurdu!

Demet Mutlu Trendyol'u 300 Bin Dolar Sermaye İle Kurdu!

Trendyolu kurduğunda, 300 Bin Dolar sermaye ile bu işe başlayan başarılı girişimci Demet Mutlu, Trendyol sitesinin değerini toplam 16 ayda 150 Milyon Dolar seviyesine getirmiştir. Trendyol‘un bu kadar kısa süre içerisinde büyümesinde Demet Mutlu’nun ortağı olan Begüm Tekin de büyük bir rol oynamıştır. Trendyol, 2010 yılında kurulan ve her yaş aralığına hitap eden aynı zamanda ürünler çeşitliliği ile Türkiye’nin en büyük E-Ticaret sitelerinden bir tanesidir.

2018 yılında Trendyol’un büyük bir paydası Alibaba tarafından 728 Milyon Dolar‘a satın alınmıştır. Trendyol'un, günümüzdeki ana hissedarı Alibaba'dır. Binlerce çalışanı ve 10 milyondan fazla üyesi bulunan Trendyol, Türk tasarımcılarının ürünlerini satışa sunduğu sitedir. Trendyol’daki ürünler detaylı bir şekilde incelenip paketlenmektedir. Müşteri desteğini de ihmal etmeyen Trendyol, 7/24 müşterilerine hizmet vermektedir. 

Trendyol'un Başarı Öyküsü 

Trendyol'un Başarı Öyküsü 

Demet Mutlu bir röportajında "Türkiye’de güçlü bir hazır giyim üretim kapasitesi var. İnsanların hazır giyim ürünlerini kolayca satın alabilecekleri bir altyapı kurduk. O kadar talep vardı ki, ilk günden yüzlerce müşterimiz oldu ve taleplere yetişebilmek için siparişlerin bir kısmını da ekipçe kendimiz teslim ettik. Bir müşteri alıyor, sonra çevresindekilere memnuniyetini anlatıyordu. Bu şekilde tahminimizden de hızlı büyüdük. Birinci yılımızda 1 milyonun üzerinde müşterimiz oldu. İhtiyacı doğru tespit ettik, güçlü bir takım kurduk ve tutkuyla çok çalıştık. Bunları yapınca başarı da arkadan geldi." demiştir.

Türk tasarımcılarının yapmış oldukları ürünleri Anadolu’nun her yerine ulaşılır hale getirmeyi amaç haline getiren Trendyol zaman içinde yavaş yavaş büyümeye başlamıştır. Trendyol ilkleri gerçekleştirerek büyümeye devam ederken Facebook üzerinden ilk sanal mağaza açarak ve Türkiye’de ilk yabancı mankeni kullanarak hedeflerini ileriye taşımak için dijital pazarlama stratejileri ile sahada kendini göstermiştir. Kısa zamanda toplumun her kesimine hitap ederek geniş ürün kategorisi ile çıtasını yükselten ve bir marka olan Trendyol, Google, Amazon, Twitter tarafından yatırım yapılan şirketler arasında yer almaya başlamıştır. Birçok yabancı dergi tarafından Trendyol’un başarısını anlatan yayınlar çıkararak dünyada da var olduklarını ispatlamaya başlamıştır. Trendyol başarısını her geçen gün daha da büyüterek yenilikleri ile geleceğe taşımaktadır. 

 

 


Şevval Köksal

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.