Öğrenci Kariyeri Banner

Her Öğrencinin Edinmesi Gereken 7 Beceri!

Her Öğrencinin Edinmesi Gereken 7 Beceri!

'Yenilikçiler Yaratmak' kitabının yazarı Tony Wagner, geleceğe uyum sağlamak ve katkıda bulunması için her öğrencinin ihtiyaç duyacağı ve edinmesi gereken 7 beceriyi şu şekilde sıralamış.

Merak ve Hayal Gücü

Yakında neredeyse sahip olduğumuz işlerin tamamını makineler yapıyor olacak. Bu nedenle de insanların daha karmaşık ve yaratıcılık, beraberinde merak duygusu gerektiren işleri yapıyor olması gerekecek. Bu noktada hayal gücü büyük önem taşıyor.

İnisiyatif Alma ve Girişimcilik

Girişimcilik aslında problemler karşısında sızlanmak ve mazeret bulmak yerine inisiyatif alarak yaratıcı çözümler geliştirmektir. Bu hem finansal girişimciliği hem de sosyal girişimciliği kapsıyor. Dünyamız her gün daha bilinmezlerle dolarken bu becerilerin ihtiyacı da somut bir şekilde görülüyor.

Çeviklik ve Uyum Yeteneği

Çağın insanının büyük bir hızla yaşanan değişime uyum sağlama becerisi ve çevikliği onu her zaman birkaç adım önde tutacaktır.

Eleştirel Düşünme ve Problem Çözme

Bu yüzyıl, eleştirel düşünebilen, sorgulayan, yeni bakış açıları yaratan bireylerin olacaktır. Üstelik de değişimin hızıyla aynı oranda ortaya çıkan problemlerin çokluğu problem çözme becerisinin önemini ortaya koyuyor.

Etkili Yazılı ve Sözlü İletişim

Makine iletişiminin bugünkü sonuçları ve hızla dijital araçların oluşturduğu iletişim tembelliğimizin yarattığı kaotik ortamları hepimiz sıklıkla yaşıyoruz. Bu nedenle de çocuklarımızın bu beceriyle yetişmesi bir mecburiyet halini aldı.

Ağlar Arası İşbirliği ve Etki Yaratan Liderlik

Bu yüzyıl aslında fiziksel hareketliliğin yanında sanal hareketliliği de hızla büyüttü ve bu nedenle de artık süreçlerin vazgeçilmezi; ait olduğumuz değişik ağlar olmaya başladı. Bu sebeple bu ağlarda etki yaratarak liderlik yapabilmek hayati bir beceri oluyor. 

Bilgiye Ulaşma ve Analiz Etme

Bilginin neredeyse serbestleştiği, kaynakların da bir o kadar gizli ve karmaşık olduğu çağımızda bilgiye erişmenin algoritmasını çözmek ve eriştiği bilginin analizini yapabilmek, bireysel ve toplumsal hayatın da sürdürülebilirliği kadar önem taşıyor.

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.