Öğrenci Kariyeri Banner

Hem Suda Hem de Karada Gidebilen Amfibi Araç Oluşturuldu

Hem Suda Hem de Karada Gidebilen Amfibi Araç Oluşturuldu

YouTuber Peter Sripol , kendi amfibi aracını oluşturmak üzere çalışmalar yaptı ve bu macerasını çektiği bir videoyla bizlere anlattı. YouTuber Peter Sripol oluşturduğu araç, gerçekten de kullanılabilen ve işe yarayan bir amfibi araç oldu.

Son senelerde ve geçmişte hem denizde hem karada gidebilen amfibi araçların çok fazla yapılmış ve denenmiş örneğini gördük. Fakat Peter Sripol adında bir YouTuber, bu üretilen  araçlardan herhangi birini satın almak yerine tamamen kendi aracını üretmeye karar verip işe başladı ve Peter, bu araç üretim macerasını en baştan en sona kayıt altına alarak YouTube kanalında paylaştı.

Bu Amfibi araçlar hem tekerleklere hem de bir deniz motoruna sahiptirler. Fakat tüm kontroller tek bir platform üzerinden yapılır. Dolayısıyla amfibi araçların yapıları diğer normal araçlara göre biraz daha karmaşık olabilir. 

Peter, amfibi araç yapımına ilk önce ufak bir bot satın alarak başlıyor. Arkasından bu bot için alt kısma yerleştirilecek bir iskele oluşturuyor. Bu iskele, aslında  aracın tekerlerini de taşıma özelliğine sahiptir.  Peter, daha sonra bu iki parçayı birleştirmek için bot üzerinde pek çok değişiklik yapıyor.

En sonunda iki parçayı bir araya getirmeyi başarıyla tamamlayan Peter, ardından direksiyon yapımına geçiyor. Kendisine tahtadan oldukça basit bir direksiyon oluşturan Peter, bu işlemin ardından motoru da bota koyuyor. Peter, tüm bu süreçte genellikle go-kart parçalarından yarım alıyor.

Peter, tabi ki tüm yapıda oluşan delikleri de bot suya girince batmasın diye kapatmayı unutmuyor. Aracı karada hareket edebilecek bir hale sokan Peter, araçla teste giriyor ve testten başarıyla geçiyor. Kara testinin ardından aracı suya da sokan Peter, burada motoru suda da çalıştırarak başarıyla hareket ediyor.

Ardından aracını özelleştiren ve aracına vitesi de ekleyen Peter, testlerin ardından yaptığı düzenlemelerle göle giriyor. Amfibi araç, aynı diğer amfibi araçlar gibi başarıyla yoluna devam edip hareketlerini sürdürüyor. 

 

ÖZGÜN İÇERİK 


Elif Turanlıgil

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Elif Turanlıgil..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.