Öğrenci Kariyeri Banner

Hem Gezerim Hem Mesleğimi Yaparım Diyenlere Uygun 9 Meslek

Hem Gezerim Hem Mesleğimi Yaparım Diyenlere Uygun 9 Meslek

Eğer aktif bir kişiliğe sahipsen, hareket halinde, gezerek, insanlarla etkileşimde bulunarak çalışmak tam benim için diyorsan, üretkenlik adına meslek seçerken bu özelliğini mutlaka dikkate almalısın. Şanslısın ki bugün ofis dışında da yapılabilen, gezerek para kazandıran pek çok meslek var. 

Bazıları için bir ofiste 9-5 çalışmak güvenli ve rahattır.. Bu şekilde kişi daha verimli ve üretken çalışır, gün bitince evine gitmenin keyfini yaşar. Bazıları içinse, tabiatı gereği dışarıda olmak, aktif bir şekilde gezerek ve etkileşimde bulunarak çalışmak uygundur. Bu şekilde daha üretken ve başarılı olurlar. Eğer sen ikinci gruba aitim diyorsan ya da hangi grupta olduğuna henüz karar vermediysen, bu mesleklere göz atarak en azından hayalinde bir şeyler canlanabilir.

Bu meslekler: 

1.İnşaat Mühendisliği ve Mimarlık 


Ofis içinde çalışan inşaat mühendisleri ve mimarlar olduğu gibi, yurt içi ya da yurt dışı projelerden sorumlu olarak sürekli hareket halinde olan inşaat mühendisleri ve mimarlar da var. Bu meslekler hem ortalamanın üzerinde kazandıkları paraları hem de seyahat ederek çalışma imkânı vermeleri dolayısıyla ön plana çıkıyorlar. 


 

2.Gemi Çalışanı: 


Kim devasa bir gemide çalışmak istemez ki ya da bu soruyu kim okyanus görmek istemez ki şeklinde de sorabiliriz. Bu bir tatil (cruise) ya da taşıma gemisi olabilir. Bu tür bir gemide çalışmak hem denizde olmak hem de birbirinden uzak ve farklı ülkeleri görmek açısından son derece cazip bir fikir olabilir. 
Gemilerde yapacağın çok fazla meslek var örneğin: Gemi elemanı, kaptan, gemi mühendisi, aşçı, garson veya teknisyen olmayı seçebilirsin.


 

3.Dalış Eğitmeni:


İşte dünyanın her yerinde yapabileceğin bir meslek. Dalış eğitmeni olmak için iki yıldız eğitimini tamamlaman ve eğitmen sertifikası alman gerekiyor. Bu basit süreci atlattıktan sonra dünyanın istediğin bir köşesinde, arzu ettiğin bir denizde ve okyanuslarda insanlara dalmayı öğretebilirsin. 
 

4.İngilizce Öğretmeni:


Dünyanın en evrensel dili, İngilizce'dir.
İngilizce öğretmeni olmak uygun koşulları karşıladığın sürece dünyanın her yerinde İngilizce öğretebilmek demek. Bu da sık sık seyahat etmeni, seyahat ederken de para kazanmanı olanaklı kılar.


 

5.Etkinlik Yöneticisi:


Etkinlik düzenlemek son derece keyifli bir iş. Üstelik sadece eğlenceli değil, hareket etmeyi, aktif olmayı da mümkün kılıyor. Düğünler, partiler, toplantılar ya da farklı organizasyonlar organize etmek, hem farklı insanlarla tanışmanı hem de yeni yerler görmeni sağlar. Bu da gezerek para kazanman anlamına geliyor. 

 


 

6.Host-Hostes:


Gezerek para kazanmanın bir diğer yolu da uçmak. Host ya da hostes olarak her gün farklı bir yere uçabilir, uzak yerlere yaptığın uçuşlarda sahip olacağın konaklama imkanı nedeniyle farklı kültürleri deneyimleyebilir, farklı tatlar tadabilir ve dilini geliştirebilirsin. 

 


 

7.Tur Rehberi: 


Tur rehberliği her ne kadar yoğun ve zorlu bir meslek de olsa, hem yabancı yerler görmeyi hem de buralarla ilgili tarihi bilgi sahibi olmayı zorunlu kılıyor. 
Tur rehberliği yaparak dünyayı gezebilir, pek çok bilgi öğrenebilir, gezerken para kazanabilir ve hiç görmediğin yerleri görebilirsin.

 


 

8.Satış Yöneticisi:


İnsanlarla etkileşimde bulunarak ve seyahat ederek para kazanabileceğin bir diğer meslek dalı da satış. Arabanla her gün farklı bir semt ya da şehre giderek satış yapabilirsin. Aynı şekilde farklı ülkelerde de sattığın ürünleri pazarlayabilir, para kazanırken gittiğin yeri bir turist gibi deneyimleme fırsatı da yakalayabilirsin. 

 


 

9.Seyahat Yazarlığı:


Eğer yazmayı ve gezmeyi seviyorsan bundan bir meslek de üretmen mümkün. Kalemin iyiyse, gittiğin yerler hakkında yazılar yazabilir, bunu bir dergi ya da gazeteyle paylaşabilir ya da kendi blogunda yayınlayabilirsin. Bunun bir iş haline getirerek para kazanmanı sağlayabilirsin.

 

 

Kaynakça


Elif Turanlıgil

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Elif Turanlıgil..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.