Öğrenci Kariyeri Banner

Google Cephesinde Durgunluk

Google Cephesinde Durgunluk

Salgın nedeniyle pek çok marka çalışma stratejisini değiştirdi. Bazı şirketler büyümeye giderken bazı şirketler kat kat küçüldüğünü açıklayarak salgının ekonomiye etkisini tekrar gösterdi. Google cephesinden gelen yeni habere göre 2020 yılının geri kalan günleri için pazarlama bütçesini yarı yarıya indirdi ve işe alımları durdurdu.

Business Insider’ın paylaştığı habere göre, ABD’li teknoloji devi Google, 2020’nin kalan kısmı için pazarlama bütçesini yarı yarıya düşürdüğünü ve işe alım yapmayacağını açıkladı. Şirket, pazarlama çalışanlarına bütçeleri azalttığını ve hem tam zamanlı hem de sözleşmeli çalışanlar için işe alımları durdurduğunu bildirdi.

 

                Bununla birlikte bir kaynağın Business Insider’a yaptığı açıklamaya göre, teknoloji şirketi, hâlihazırda iş görüşmesi yaptığı bazı adaylara da işe alımların durdurulduğunu söylemeye başladı. Şirket, Business Insider’a bu konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

                “Geçen hafta özetlediğimiz gibi, 2020’nin geri kalanı için yatırım planlarımızın hızını yeniden değerlendiriyoruz ve belirli sayıda önemli pazarlama çabasına odaklanacağız. Birçok iş alanında, özellikle de dijitalde, sağlam bir pazarlama bütçesine sahip olmaya devam ediyoruz.”

Google adına konuşan bir şirket yetkilisi ise şirketin işe alımları yavaşlattığını, ancak tamamen durdurma gibi bir durum olmadığını söyledi. Google’ın pazarlama departmanı dışında çalışan konuya yakın bir kaynak ise Business Insider’a yaptığı açıklamada, pazarlama kesintilerinin farkında olduklarını, ancak departmanlarındaki bir durdurma konusunda henüz bilgilendirilmediklerini dile getirdi.

KAYNAK


Sude Genç

KTO Karatay Üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi. İnstagram: sugenc20

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.