Öğrenci Kariyeri Banner

#HelpTurkey Dünya Gündeminde!

#HelpTurkey Dünya Gündeminde!

Türkiye'nin dört bir yanında devam eden orman yangınları için mücadele devam ederken sosyal medyada toplumsal hareket olarak tanımlanabilecek bir kampanya başlatıldı.

Instagram ve Twitter üzerinden "GLOBAL CALL" başlığı ve #HelpTurkey etiketi ile paylaşılan görsellere Birleşmiş Milletler'in resmi hesapları etiketleniyor. Çok sayıda paylaşım alan bu hashtage ünlülerden de büyük destek geliyor. Dünyadan dayanışma mesajları artarak devam ediyor.

Türkiye, orman yangınlarıyla mücadele etmeye devam ediyor. Manavgat, Bodrum ve Marmaris'teki yangınlar ise etkisini sürdürüyor. İtfaiye ekiplerinin ve vatandaşların söndürülmesi adına yoğun çaba sarf ettiği yangınlarda büyük ölçüde ormanlık alan zarar gördü.

Avrupa Birliği Sivil Koruma ve İnsani Yardımdan Sorumlu Kriz Yönetim Başkanı Janez Lenarcic, Twitter'dan yaptığı paylaşım ile Türkiye'ye 3 adet yangın söndürme uçağının gönderildiğini bildirdi.

Kaynak için tıklayınız

 


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.