Öğrenci Kariyeri Banner

HBO Max'ten Şok Eden Türkiye Kararı!

HBO Max'ten Şok Eden Türkiye Kararı!

Türkiye pazarına gelişi heyecanla beklenen HBO Max hakkında geçtiğimiz hafta üzücü bir iddia ortaya atılmıştı. Buna göre bu yıl içinde Türkiye’de faaliyete geçmesi beklenen HBO Max, bu kararını askıya almıştı.

Son gelişmelere göre HBO Max’in Türkiye serüveninin başlamadan bittiği kesinleşti. Şirketin yeniden yapılanma kararı kapsamında “Türkiye faaliyetlerini durdurmasının” arkasında ise maddi tasarruf bulunuyor.

Türkiye ve Hollanda'daki Faaliyetleri Durdurdular!

Variety’nin haberine göre, dijitaldeki yayın önceliklerini yeniden düzenleyen şirket, Kuzey ülkeleri (Danimarka, İsveç, Norveç, Finlandiya), Orta Avrupa, Hollanda ve Türkiye’de artık orijinal proje üretmeyecek. Şirket ayrıca, bu bölgelerde kütüphanesindeki içeriklerin bir kısmını da lisanslama anlaşmalarını başka yerlere yapmak üzere platformdan kaldırma kararı aldı.

Variety’ye konuşan Warner Bros. Discovery sözcüsü, konuyla ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“HBO Max ve Discovery’yi global tek bir dijital platform yapma çalışmalarımıza devam ederken, mevcut platformlarımızdaki içeriklerimizi de gözden geçiriyoruz. Bu sürecin bir parçası olarak HBO Max’in orijinal programlarının bir kısmını kaldırmaya, Nordik bölgedeki ve Orta Avrupa’daki orijinal yapım program çalışmalarımızı durdurmaya karar verdik.

Ayrıca Hollanda ve Türkiye’deki, geçtiğimiz yıl başlayan ve henüz başlangıç aşamasında olan çalışmalarımızı da durdurduk. Bu pazarlara olan bağlılığımız değişmedi. Discovery’nin bu bölgelerdeki lineer kanalları için yerel içerik yapmaya devam edeceğiz ve dijital platformlarımız için üçüncü parti yerel içerik sağlayıcılarından içerik almaya devam edeceğiz.”

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.