Öğrenci Kariyeri Banner

Hazırlık ve Birinci Sınıfta Üniversite Nasıl Verimli Geçirilir?

Hazırlık ve Birinci Sınıfta Üniversite Nasıl Verimli Geçirilir?

Herkes üniversite eğitimini her açıdan verimli bir şekilde geçirmek ister. Peki; üniversiteye başlayıp ilk dönem biterken neler yaptığınızı hiç göz önünde bulundurdunuz mu? Gelin kısa bir checklist yapalım...

Hiç Üniversite Kulübüne Üye Oldunuz mu?

Üniversite kulüpleri farklı bölümlerden insanları tanımak ve aynı ilgi alanındaki kişilerle zaman geçirmek için en iyi fırsat yerleridir.

Harfli Not Sistemini Öğrendiniz mi?

Finaller açıklandıkça AA, BB gibi notlar geldiğinde bunları ilk defa görüp ortalama hesaplama konusunda biraz şaşırmış olabilirsiniz. Zamanla alışacaksınız.

Bölümünüzle İlgili Sertifikalar Almaya Başladınız mı?

Her sektörden kişilerin katıldığı etkinlikleri yakalayarak bilgi sahibi olabilir ve sertifikalar kazanabilirsiniz. Bunun için her alanda üniversite etkinlikleri hazırlayan Badiworks ve Öğrenci Kariyeri'ni takip edebilirsiniz. Hatta 18 Ocak tarihinde mühendislere özel bir zirve olan Engineers Summit etkinliği gerçekleşecek.

Üniversite Kütüphanesini Ziyaret Ettiniz mi?

Eğer 3. veya 4. sınıfsanız bunu garipseyebilirsiniz ama yeni başlayanlar arasında üniversite kütüphanesine hiç uğramayanlar var. Çoğu üniversitenin kütüphanesi 7/24 açık olup evden daha konforlu çalışma alanı sunar.

Burs Programlarını Takip Ettiniz mi?

Her öğrenci okurken belli dönemlerde maddi sıkıntılar yaşayabilir. Bunun için sürekli olarak belediyelerin, vakıfların sunduğu yardımlar hayatınızı kolaylaştırabilir. Bu tarz haberleri anında yakalamak için Öğrenci Kariyeri mobil uygulamasını indirebilirsiniz.


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.