Öğrenci Kariyeri Banner

Apple Kendi Çipini Üretecek!

Apple Kendi Çipini Üretecek!

Apple’ın hücresel, Wi-Fi ve Bluetooth bağlantılarının hepsini üzerinde barındıran özel bir çip geliştirdiği ortaya çıktı.

Apple, cihazlarında hücresel, Wi-Fi ve Bluetooth bağlantılarını güçlendirecek ve tümünü tek çatı altında toplayacak yeni bir çip üzerinde çalışıyor. Apple şu anda bu işler için kullandığı çipleri Broadcom'dan alıyor ancak 2025 itibarı ile kendi çiplerine geçmek istediği belirtiliyor.

2024 Yılına Kadar Geçiş Yapmayacak!

İddialara göre Apple, kendi hücresel modemlerini de üretip artık Qualcomm’dan modem almaya son vermeyi hedefliyor. Apple 2024 sonu ve 2025 gibi kendi modemlerine geçiş yapacak. Üç yıl içinde de tüm cihazlarında artık kendi modemlerini kullanmaya başlayacak.

Apple bu çipleri üretime geçirirse, A serisi çip üzerinde sistem serisi gibi şeyleri zaten içeren, sayısı giderek artan özel çiplerine daha fazla ekleme yapılmış olacak. Şirket, 2019'da Intel'in akıllı telefon modem işinin "çoğunluğunu" satın aldı ve Nikkei, 2021'de Apple'ın 2023'ten itibaren kendi 5G modemini kullanmak istediğini bildirdi.

Ancak Qualcomm’un son yorumları, Apple'ın en erken 2024'e kadar geçiş yapmayacağını gösteriyor. Kombine bir hücresel, Wi-Fi ve Bluetooth çipinin bir iPhone'a ne zaman dahil edilebileceği henüz belli değil.

Kaynak


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.