Öğrenci Kariyeri Banner

Hayatınızı Kurtaracak Acil Durum Tüyoları

Hayatınızı Kurtaracak Acil Durum Tüyoları

 

Her ne kadar pandemi dönemi sebebiyle evlerimizden çıkmadığımız bir dönemin içerisinde bulunsak da gelen zamanın ne getireceğini bilemediğimiz için acil durumlarda işimize yarayabilecek tüyoları sizler için derledik.

“Bunlar benim başıma gelmez.” demeyin, aklımızda bulunsun 😊

Uçurumdan Sallanan Araba

acildurum

Eğer kendinizi uçurumdan sallanmakta olan bir arabanın içinde bulursanız kaçınmanız gereken en önemli durum hızlı hareket etmektir. Sallanan aracın dengesini bozmamak için ağırlığı sallanan kısmın zıt yönüne vermeniz gerektiğini de unutmayın. Şoför koltuğundaysanız, ayağınızı frenden çekmeden ve koltuğunuzu olabildiğince arkaya yatırarak arka kapılardan çıkmaya odaklanın. Arabanın içerisinde 2’den fazla insan varsa aynı anda ve farklı yönlerden çıkmaya da özen göstermelisiniz. Herkes aynı anda aynı yönden çıkmayı denerse kaçınılmaz sona zemin hazırlamış olursunuz. Eğer ki arabada bir de çocuk varsa aracın içinden en az bir yetişkin indikten sonra çocuğu dışarı çıkarabilirsiniz.

Buz Havuzu

acildurum

Buz dolu bir yere düştüğünüzde vücudunuzun şoka girmesinin ardından 1 ila 3 dakika kadar sakin olmaya bakarak nefesinizi şokun etkisinde hızlandırmadan kontrol etmeye dikkat etmelisiniz. Bu süreden sonra vücut direkt olarak suyun sıcaklığına alışmak için çabalayacaktır. Başınızı mümkün oldukça yukarda tutarak ağır eşyalarınızdan kurtulun ve dikey bir pozisyon yerine yatay bir pozisyon almaya bakın. Suyu tekmeleyerek önce vücudunuzun üst kısmını dışarı çıkardıktan sonra dirseklerinizi kullanarak vücudunuzun kalan kısmını su yüzüne çıkarmadan önce, yorgun düşüp suyun dibine batmamak için kendinize kısa bir süre izin verin ve dinlenin. Sudan çıktıktan sonra sizin için ne kadar zor olsa da kan basıncınızı yükseltmek için şınav çekmeyi deneyin.

Kurt Saldırısı

acildurum

“Kaçan kovalanır.” Stratejisini burada da düşünerek kovalanmamak için kaçmaktan kaçınmalısınız. Kurda karşı meydan okuyormuş gibi bir imaj çizmemek için gözlerinin içine bakmayın ve başınızı öne eğerek hareket edin. Ellerinizi birbirine vurarak bağırın ve baskın bir hareket sergileyin. Eğer ki kurt saldırmakta kararlıysa arkanıza bakmadan sakince geri geri gidin ve kurdu izlemeye devam ederek bir ağaca tırmanmaya çalışın. Tüm çabalarınıza rağmen saldırıya maruz kaldıysanız cenin pozisyonu almanız gerektiğini unutmayın.

Çığ Düşmesi

acildurum

Rüzgârlı havalarda çığ tehlikesi daha fazla olduğu için kayak yapmaktan kaçınırsanız bu afetten büyük ölçüde korunmuş olursunuz. Fakat kendinizi karın altında bulursanız eğer, ilk yapmanız gereken şeylerin başında ağzınızı sıkı sıkı kapatmak geliyor. Karın altında tutunabilecek sağlam bir yer bulursanız ona tutunarak kendinizi itmeye çalışın. Bulamadıysanız da denizde yüzer gibi karın içinde yüzmeye çalışın. Kısa sürede bir nefes alabilmek için başınızın etrafını kazmayı unutmadan aşağı doğru çekilme ihtimalinize karşı kollarınızı sürekli olarak yukarı kaldırmayı deneyin.

Nehir Akıntısı

acildurum

Akıntıya karşı yüzmekten kaçınmanız gerektiğini biliyorsanız işe kıyıya çapraz bir şekilde sırtüstü yüzmekle başlayabilirsiniz. Göz kararı akıntıyla aranıza 45 derecelik bir açı koyarak sırtüstü pozisyonda ayaklarınızın akıntı yönünde olmasına dikkat edin.

Yılan Saldırısı

acildurum

Büyük bir yılan tarafından saldırıya uğradıysanız sıklıkla nefes vermeyi düşünmeyi bile. Çünkü her nefes verişinizde yılan tarafından daha sıkı bir şekilde sarılacaksınız. Yılanın kuyruğu uzanabildiğiniz bir yerdeyse ulaşıp tüm gücünüzle ısırmaya çalışın. Kuyruğundan kolayca canı yanabilen yılan sizi bırakacaktır. Eğer kuyruğa ulaşamıyorsanız mücadele etmekten başka şansınız yok. Sonunda pes eden yılan olacaktır. Çünkü zor değil kolay hedeflerden hoşlanırlar.


Yaren İrem Binici

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Yaren İrem Binici

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.