Öğrenci Kariyeri Banner

Hayatımızda Yer Edinen 5 Dizi

Hayatımızda Yer Edinen 5 Dizi

Hayatımıza bir zamanlar girmiş ve aklımızdan çıkaramadığımız 5 adet dizi listesi hazırladık. Ülkemizde ve dünyamızda yaşanan koronavirüs sebebiyle okul ve iş hayatlarımıza ara vermek zorunda kaldık. Bu sebeple sizleri o eski günlere götüren en iyi dizi listesini oluşturup sizlere sunduk. Eğer gençlik yıllarınızı özlediyseniz veya o okul günlerindeki samimi dostluklara(!) tekrar geri dönmek gibi bir niyetiniz var ise; bu dizi listesi tam size göre...

Friends (1994 - 2004) IMDb: 8,9

Hayatımızda Yer Edinen 5 Gençlik Dizisi

Friends, New York’ta yaşayan 6 arkadaşın 20’li yaşlardan 30’larına gelene kadar birlikte yaşadıkları sevinçleri, hüzünleri, heyecanları ve bunlar gibi birçok duyguları anlatan 10 sezonluk 1994 yapımı bu harika sit-com dizisi bize arkadaşlığın nasıl aileye dönüştüğünü, bunun için nelerin feda edilebileceğini güldürerek, yer yer hüzünlendirerek mükemmel bir şekilde aktarmış.

How I Met Your Mother (2005 - 2014) IMDb: 8,3

Hayatımızda Yer Edinen 5 Gençlik Dizisi

How I Met Your Mother, Bu uzun soluklu seri gösterimde kalmış olduğu yıllarda parlak ve eğlenceli yıllar geçirmiş. Kimileri her hikaye için yeni yüzleri, taze ve farklı fikirleri ile kendisine özgü bir çizgisi olduğunu kimileri ise bu çizginin bir önceki dizi önerimiz olan "Friends" ile benzerlik taşıdığına inanmaktadır. Eğlencesi ve mizah kalitesi ile çok ayrıcalıklı bir 9 sezon geçirmiş ve 7 sezonu mükemmele yakın ilerlemiş bir sit-com'dur.

Skins (2007 - 2013) IMDb: 8,2

Hayatımızda Yer Edinen 5 Dizi

Skins, Bristol'de  yaşayan bir grup ergenin lise eğitimlerinin son iki yılını konu alan bir dizidir. Dizi bozuk aile düzeni, yeme bozuklukları ya da bipolar bozukluk gibi akıl hastalıkları, madde bağımlılığı, ölüm ve kabadayılık  gibi ithilaflı konular ele alınmıştır. Dizide her bölüm genellikle bir karakter ve bu karakterin hayatta karşılaştığı zorluklar üzerine odaklanmıştır ve bölümler bu karakterlerin adıyla adlandırılır.

The O.C. (2003 - 2007) IMDb: 7,5

Hayatımızda Yer Edinen 5 Dizi

The O.C. dizisi, Zenginlik içinde hayatlarını sürdüren Orange County sakinlerinin hayatına dahil olmak durumunda kalan fakir bir gencin hayatını, adaptasyon sürecini, arkadaşları ile ilişkilerini anlatıyor.

Gossip Girl (2007 - 2012) IMDb: 7,4

Hayatımızda Yer Edinen 5 Dizi

Gossip Girl, Serena van der Woodesen'ın Connecticut'da kaldığı yatılı okuldan geri dönmesiyle başlar. Yaratıcıların satranç oyununun merkezindeki kraliçe olarak nitelendirdiği Blair Waldrof, Serena'nın uzun zamandır arkadaşı ve zaman zaman rakibidir. Hikâye aynı zamanda Yukarı Doğu Yakasının kötü çocuğu Chuck Bass, Chuck'ın en iyi arkadaşı Nate Archibald ve hareketli Manhattan meydanının diğer karakterlerinin hayatları hakkındadır.

 

Özgün İçerik: Bu içerik Öğrenci Kariyeri yazarlarından Selim ÇELEBİ tarafından oluşturulmuştur.


Abdülkadir Selim Çelebi

Yeditepe Üniversitesi - Bilgisayar Mühendisliği

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.