Öğrenci Kariyeri Banner

"Hayat Tamircisi"nden Yeni Bir Mucize

"Hayat Tamircisi"nden Yeni Bir Mucize

Mardin'in Derik ilçesinde yaşayan ve 600'e yakın hayvana protez yapıp yürümelerini sağlayan 'hayat tamircisi' Hasan Kızıl son olarak omurgaları kırılmış felçli bir tilkinin yürümesini sağladı.

Derik ilçesinde yaşayan ve çevresinde 'hayat tamircisi' olarak tanınan Hasan Kızıl, kendi imkanlarıyla yaptığı yürüteç ve protezlerle bugüne kadar 600 hayvanın yürümesini sağladı. "Uluslararası İyilik Ödülü"nün de sahibi olan 24 yaşındaki Hasan Kızılın bu seferki hedefi ise felçli bir tilkinin yürümesine destek olmaktı. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yaban Hayvanlarını Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne gelen ve geçirdiği kaza yüzünden felç kaldığı düşünülen tilkinin yaralarının iyileşmesinde gerekli olan yürüteç için Hasan Kızıla ulaşıldı ve henüz ikinci denemede veteriner hekim kontrolünde takılan yürüteçle hayvanın yürümesi sağlandı.

Daha önce yüzlerce hayvanın yürümesine vesile olan ama bu seferkinin farklı olduğunu vurgulayan Hasan Kızıl, "Açıkçası ben çok heyecanlıydım. Yürüdü ve koşmaya başladı. Onu yakalayamıyorduk. Kendini vahşi ortamında hissetmeye başladı. Sadece tilki değil birçok hayvan maalesef kaza sonucu felç geçiriyor. Bugüne kadar yürüttüğüm 600 hayvandan 400'ü trafik kazası sonucu felç geçirdi. Otobanlarda, yollarda hız yaparken tekrar düşünün. Lütfen gözümüz açık olsun. Yol kenarlarında yiyecekler arıyorlar. Onları görünce yavaşlayalım. Önünüze atlarlarsa zamanında frene basın. Vahşi hayvanların varlığımıza değil yokluğumuza ihtiyaçları var. Doğaya güvenmeliyiz. Doğaya güvendiğimiz zaman o illaki bir yolunu bulur. Hayat bir yolunu bulur" dedi. 

Özgün İçerik


Ezgi Nur Budak

MEF Üniversitesi-Psikoloji

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.