Öğrenci Kariyeri Banner

Hangi Kariyer Tipine Sahipsin?

Hangi Kariyer Tipine Sahipsin?

Bazılarımız yeni mezun, bazılarımız ise hâlâ öğrenci. Peki bizi nasıl bir iş hayatı bekliyor?

1988 yılında Stockholm'de öğrenciler ve işverenler arasındaki iletişimi sağlamak amacıyla kurulan Universum, bugün 2000'den fazla üniversite, mezun grubu ve işvereni birbiriyle buluşturuyor. 

Şirketin tespitine göre 7 tane farklı kariyer tipi bulunmakta. Bunlar uyumlu, girişimci, avcı, lider, kariyerci, çokuluslu ve idealist. Siz de Universum'un geliştirmiş olduğu kariyer testini çözerek hangi kariyer tipine sahipsiniz öğrenebilirsiniz.

Örneğin bir avcı, işinde tutkulu ve dikkatli hareket eder. İlk olarak çözümlere odaklanan avcılar sorun çözme becerileri ile müşterilerin gözdesi olurlar. Enerji ve hırsları ile organizasyonlarda ikna gücünü yükseltirler. 

Yaklaşık 20 - 30 dakika süren testte hem mevcut konumunuz ve ünvanınız hem de ileride olmak istediğiniz yer ile ilgili sorular bulunuyor. Kişisel bilgilerden sonra ülkemizden ve dünyadan birçok şirketi sizler için sunuyorlar ve hangilerinde neden çalışıp çalışmak istemediğinizi test ediyorlar. Daha sonra iş hayatımızdaki önceliklerimizi belirleyeci bilgileri hem bağımsız olarak hem de bu şirketler üzerinden ediniyorlar. En sonunda verdiğimiz bilgilere göre 7 farklı kariyer tipinden hangisine ait olduğumuzu öğrenebiliyoruz. Ortaya sahip olduğumuz tipin özellikleri, iş hayatındaki güçlü zayıf yönlerin, kariyer yolu, alışkanlıkları ve bu tipte başarı öyküleri yazmış ünlü isimler çıkıyor. Hatta siteye kaydolmanız koşuluyla "önerilen işverenler" başlığı altında, bizim profilimize en uygun şirketler listeleniyor.

Testi çözerken bile hem çalıştığımız işi ya da okuduğumuz okulu hem de gelecekteki kariyer planlarımızı geniş bir perspektifle düşünme fırsatımız oluyor. Tüm kariyer hayatımızı bu çıkan sonuca göre inşa etmeyecek olsak da henüz farkında olmadığımız iş profilimizi keşfetmek yahut önceliklerimizi gözden geçirmek için güzel bir imkân. 

Teste ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz. 

Özgün İçerik

 


Yaren Ezgi Şen

TOBB ETÜ - Türk Dili ve Edebiyatı

1 Yorum

  • tuğba özdemir

    Bu tür testler kişiye yol gösterebiliyor gerçekten...

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.