Öğrenci Kariyeri Banner

Yaratıcı Sunum Konuları Nelerdir? Nasıl Bulunur?

Yaratıcı Sunum Konuları Nelerdir? Nasıl Bulunur?

Sunum yapmak hem iş hayatında hem de okul hayatında hepimizin karşısına çıkan bir durumdur. Sunum yaparken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar vardır. Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta şüphesiz sunum yapacağınız konunun belirlenmesidir. Sunum sırasında hangi konuyu ele alacağınız son derece önemlidir. Anlatacak olduğunuz konu, dinleyicinin dikkatini çekmeli ve dinleyicide merak uyandırmalıdır. Sunum yaparken ele alabileceğiniz anlatmaya değer, yaratıcı sunum konularını paylaşacağız. Yaratıcı sunum konuları nelerdir, yaratıcı sunum konuları nasıl bulunur sorularını yanıtlayarak yaratıcı sunum konuları örnekleri sunacağız. Keyifli okumalar dileriz.

Yaratıcı Sunum Konuları Nelerdir?

Yaratıcı Sunum Konuları Nelerdir?

Sunum yapmaya hazırlanan kişi konu seçiminde özgür bırakılmış ise seçecek olduğu konuyu belirlemesi onun için zor bir aşama olabilir. Sunum yaparken dinleyicilerin kendisini dinlemesini istiyor ve güzel bir konuyu ele almak istiyorsa bu noktada yaratıcı sunum konularını araştırması gerekir. Yaratıcı sunum konuları genellikle daha önce pek araştırılmamış ve ilk bahsedildiğinde ilgi çeken konular olmalıdır. Yaratıcı konular seçmek, insanlar üzerinde merak uyandırmak dikkatlerini sizlere daha çok vermelerini sağlayacaktır. Böylelikle dinleyiciler siz sunum yaparken sizi daha odaklı dinleyeceklerdir. Bu noktada konu seçimi önemlidir. Konu seçimi kadar önemli olan bir diğer nokta da sizin konuyu anlamanız ve karşı tarafa aktaracak kadar bilgi sahibi olmanızdır. Konuyu ne kadar iyi anlarsanız karşı tarafa da o kadar iyi anlatabilirsiniz. Sunum konunuzu belirledikten sonra size kalan iş konuya en iyi şekilde hazırlanmak olacaktır.

İlginizi çekebilir: 7 Maddede Etkili Konuşma ve Sunum Teknikleri

Yaratıcı Sunum Konuları Nasıl Bulunur?

Yaratıcı Sunum Konuları Nasıl Bulunur?

Yaratıcı bir konu hakkında sunum yapmak için öncelikle yaratıcı konular düşünmelisiniz. İnsanların ilgisini ne çekebilir, insanlar neyi dinlemekten hoşlanırlar? Bu soruları kendinize sormalısınız. Bu noktada sunum yapacağınız kitlenin özelliklerinin neler olduğunu bilmek ve bu doğrultuda bir sunum hazırlamak da son derece önemlidir. Örneğin, anaokulu öğrencileri için hazırlanan bir sunumda çocukların ilgisini çekebilecek oyunlar hakkında bir sunum yapılabilir. Ancak aynı sunum konusunu ortaokul öğrencilerine yapmak isterseniz çocukların pek ilgisini çekmeyecektir. Çünkü artık çocuklar ergenlik dönemine yaklaşmışlardır ve ilgileri çok farklı yönlerdedir. Bu nedenle yaratıcı sunum konuları seçilirken sunum yapılacak kitlenin özelliklerini ve ilgilerini göz önünde bulundurmalıdır.

Dikkatinizi çekebilir:  Sunum Yaparken Yaptığımız Muhteşem Hatalar

Yaratıcı Sunum Konuları Örnekleri

Yaratıcı Sunum Konuları Örnekleri

 

Yaratıcı sunum konuları sunum yapılacak kitlenin ilgilerine, kişisel özelliklerine, yaşına ve buna benzer olan farklı faktörlere göre değişiklik gösterebiliyor. Aşağıda sizler için çeşitli alanlara böldüğümüz yaratıcı sunum konuları örnekleri vereceğiz. İşte farklı alanlarda yapılabilecek yaratıcı sunum konuları örnekleri:

• Eğitim Alanında Yaratıcı Sunum Konuları

• Günümüzde üniversite okuyan kişiler, okumayanlardan daha çok para kazanır mı?

• Geleneksel eğitim yerine pandemi süresince yürütülen uzaktan eğitim sürekli olarak devam edebilir mi?

• Sağlık Alanında Yaratıcı Sunum Konuları • Dünyada yaşanan salgınlar öncesinde önlenebilir mi?

• Tedavisi mümkün olmayan hastalıklar hakkında bilgiler

• Teknoloji Alanında Yaratıcı Sunum Konuları

• Teknolojinin gelişmesi devam ettikçe insanların son model telefon alma merakı devam edecek mi?

• Gelecekte sürücüsüz araçlar trafiği nasıl etkileyecek?

• Psikoloji Alanında Yaratıcı Sunum Konuları

• Stres psikolojimizi nasıl etkiler?

• Rüya görmek psikolojimizi nasıl etkiler?

Bu konuları seçerek yaratıcı bir sunum hazırlayabilirsiniz. Yaratıcı sunum konuları belirlemek sizin merak duyduğunuz konular ve sunumu hazırladığınız kişiler için merak edilen konular üzerine olabilir. “Yaratıcı sunum konuları nelerdir?” başlığı altında ele aldığımız sunum konularını sizlerle paylaştık. Sizin de bir sunum konusuna ihtiyacınız var ise sunum yapacağınız kitleye uygun olarak yaratıcı konular belirleyip etkileyici bir sunum yapabilirsiniz. Daha fazla bilgi için Etkili Sunum Teknikleri (İLK ADIM) içeriğimizi okuyabilirsiniz. Keyifli okumalar dileriz!


İçerik Ekibi

Öğrenci Kariyeri yazarlarından İçerik Ekibi..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.