Öğrenci Kariyeri Banner

Hafta Sonu Tatilinde Keyifle İzleyebileceğiniz 10 Film Önerisi!

Hafta Sonu Tatilinde Keyifle İzleyebileceğiniz 10 Film Önerisi!

Hafta sonu tatilinde yapacak bir şey bulamıyorsanız ya da maddi imkanlarınız sınırlıysa evde de sizi eğlendirecek aktiviteler mevcuttur. Bunların başında film ve dizi izlemek, kitap okumak, egzersiz yapmak gibi aktiviteler gelir. Henüz yaz gelmemişken yorganın altına girin, sıcak bir kahve yapın ve filminizi açın. Sizlere hafta sonu tatilinde izleyecebileceğiniz 10 film önerisinde bulunacağız. İyi okumalar!

Hafta Sonu Tatilinde Keyifle İzleyebileceğiniz 10 Film Önerisi!

1. Kanlı Elmas (IMDB: 8.0)

Bambaşka hayatlardan gelen, geçmişte orduya mensup Danny Archer ile balıkçı köyünde yaşayan ve zorla ailesinden koparılmış elmas madenlerinde çalışmak zorunda kalan Solomon Vandy iki ana karakterimiz. Herkesin rüyalarını süsleyen, büyüleyici bir elmas nedeni ile yolları kesişir. Her ikisi de gazeteci Maddy Bowen ile beraber elmasın peşinde yola koyulduklarında hayatlarına dair değerli birer fırsatı yakalamışlardır. Solomon ailesine kavuşma arzusuyla Danny ise yeni bir hayat umuduyla bu yolculuğa çıkar.

2. Zindan Adası (IMDB: 8.2)

Filmde, Teddy Daniels ve Chuck Aule isimli iki polis memurunun, Rachel Solando adlı bir akıl hastasının ortadan kaybolması üzerine tehlikeli akıl hastalarının tedavi gördüğü Shutter Adası isimli bölgedeki Ashecliffe Hastanesi'ne soruşturma yapmak için gitmesi ve sonradan gelişen sıradışı olaylar anlatılıyor. Burada yaşanan olağanüstü olaylar bu davayı gittikçe çıkmaza sokacak, zamanla rüya ve gerçek arasındaki sınırlar aşılacaktır.

3. Zodiac (IMDB: 7.7)

San Francisco’da seri bir katil, farklı gazetelere mektuplar göndererek işlediği cinayetleri itiraf eder. Katil, gönderdiği mesajların yayınlanmasını ister. Eğer yayınlanmazsa daha fazla insanı öldürecektir. Genç bir gazete karikatüristi olan Robert Graysmith, gazetesine gönderilen itiraf mektuplarını araştırmaya başlar. Zodiac olarak adlandırılan katilin peşine düşen muhabir Paul Avery, müfettiş David Toschi ve William Armstron katili takip etseler de bir türlü yakalayamazlar. Yetkililer yavaş yavaş davayı bıraksa da Robert Graysmith, katili yakalamayı takıntı haline getirir.

4. Yedi (IMDB:8.6)

Bir seri katil yedi ölümcül günahı işleyenleri kendine has teknikleriyle öldürmektedir. Yedi Ölümcül Günah, Hıristiyanlık inançlarına göre:  Kibir, açgözlülük, şehvet Düşkünlüğü,kıskançlık, oburluk,yıkıcılık ve tembelliktir. İki polis dedektifi bu seri katilin peşindedir.

5. Prestij (IMDB: 8.5)

Londra’da Robert Angier, eşi Julia McCullough ve Alfred Bordene bir sihirbazın asistanlarıdırlar. Bir gösteri esnasında Julia ölünce Robert, onun ölümünden Alfred’i suçlar ve birbirlerine düşman olurlar. Zaman içinde ikisi de ünlü birer sihirbaz olur. İkisi de rakip sihirbazlara dönüşür ve birbirlerinin sahne performansını baltalamaya çalışır. Alfred başarılı bir gösteri gerçekleştirince Robert, rakibinin sırrını çözmek konusunu takıntı halinde getirir ve trajik olaylar birbirini takip eder.

6. Benjamin Button'ın Tuhaf Hikâyesi (IMDB: 7.8)

Katrina Kasırgası’nın New Orleans’ı vurduğunda ölmek üzere olan Daisy Williams kızı Caroline ile bir hastane odasındadır. Daisy, kızından eski dostu Benjamin Button’ın günlüğünü okumasını ister. Benjamin’in sıra dışı bir hikayesi vardır. Birinci Dünya Savaşı'nın sona erdiği gün dünyaya gelen Benjamin Button'ın hayatı herkesin tersine akar. O yaşlı biri olarak doğar ve yıllar geçtikçe küçük bir bebek haline gelir.  Normal bir insanın hayatı yaşlılığında son bulurken o bir bebek olarak yaşlanır. 

7.  Solgun Mavi Gözler  (IMDB: 6.6)

1830'da ABD'deki West Point Askeri Akademisi'nde yaşanan cinayeti çözmeye çalışan tecrübeli dedektif Augustus Landor ve okulun öğrencilerinden geleceğin ünlü yazarı Edgar Allan Poe'nun bu cinayeti çözmek için yaptığı işbirliğini anlatıyor.

8. Köstebek (IMDB:8.5)

Uzun yıllardan beri mafya tarafından, polis teşkilatının arasına sızmak üzere yetiştirilen adamlar teşkilat içerisinde oldukça iyi pozisyonlardadırlar. Aynı şekilde polisin köstebek olarak yetiştirdiği adamları da mafya içinde yerleşmiştir. Ancak her şeyin ortaya çıkacağı vakit gelmiştir. Her iki taraftan da köstebeklerin var olduğu anlaşıldığında bu köstebeklerin ölüm kalım savaşı verecekleri macera başlayacaktır.

9. Bıçaklar Çekildi (IMDB: 7.9)

Ünlü bir roman yazarı olan Harlan Thrombey, 85. yaş gününde evinde öldürülür. Araştırmacı bir dedektif olan Benoit Blanc, bu cinayet araştırmasında yer almaya başlar. Harlan Thrombey'nin ailesini soruşturma için sorgulanır. Ancak ailede herkes birbirinden işe yaramazdır. Blanc, görünenin altındakileri araştırmak ve tüm yalanları ortaya çıkararak Thrombey'nin ölümünün ardındaki gerçeği bulmak için zorlu bir mücadeleye verir.

10. Bıçaklar Çekildi: Gizemli Bir Serüven (IMDB:7.1)

Teknoloji milyarderi Miles Bron arkadaşlarını Glass Onion isimli özel Yunan adasında bir katili bulma partisine davet eder. Partide birisi hayatını kaybedince gizemi çözmek ve katili bulmak Benoit  Blanc'a düşer. 2019 yapımı Bıçaklar Çekildi filminin devam filmidir.

 

 


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.